163
Ο Μάριο Ντράγκι στη σύνοδο των G7 στην Κορνουάλη. Τα ποσοστά αποδοχής του από τους ιταλούς ψηφοφόρους αυξήθηκαν | Stefan Rousseau/Pool via REUTERS

Ανακάμπτει η δημοτικότητα του Ντράγκι: 6 στους 10 Ιταλούς τον εμπιστεύονται

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 12:45
Ο Μάριο Ντράγκι στη σύνοδο των G7 στην Κορνουάλη. Τα ποσοστά αποδοχής του από τους ιταλούς ψηφοφόρους αυξήθηκαν
| Stefan Rousseau/Pool via REUTERS

Ανακάμπτει η δημοτικότητα του Ντράγκι: 6 στους 10 Ιταλούς τον εμπιστεύονται

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 12:45

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δημοτικότητα του ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρείας Swg, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7, το 61% των Ιταλών «εμπιστεύεται πολύ ή αρκετά τον Ντράγκι». Στην αρχή της πρωθυπουργικής θητείας του, τον περασμένο Φεβρουάριο, το ποσοστό αυτό έφτανε το 65%, αλλά στα τέλη Μαίου είχε μειωθεί στο 57%.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Λέγκα είναι πρώτη πολιτική δύναμη, με ποσοστό 20,9%. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, με 20,4%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με το 19% της πρόθεσης ψήφου. Τα Πέντε Αστέρια βρίσκονται στο 16,2%, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 6,8%.

Οπως υπογραμμίζουν πολιτικοί αναλυτές, σε περίπτωση προκήρυξης βουλευτικών εκλογών (η νομοθετική περίοδος λήγει κανονικά την άνοιξη του 2023) η συντηρητική παράταξη, σε συνεργασία με τα Αδέλφια της Ιταλίας, θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή και στη Γερουσία της Ρώμης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...