297
H γειτονιά με τα πορνεία στο Αμστερνταμ | Shutterstock

Αμστερνταμ: Σκέφτονται «διόδια» για πεζούς στη γειτονιά των κόκκινων φαναριών

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 21:33
H γειτονιά με τα πορνεία στο Αμστερνταμ
|Shutterstock

Αμστερνταμ: Σκέφτονται «διόδια» για πεζούς στη γειτονιά των κόκκινων φαναριών

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 21:33

Αναμόρφωση στην πολυσύχναστη περιοχή του Αμστερνταμ όπου στεγάζονται οι βιτρίνες με τις ιερόδουλες επιχειρεί η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης Φένκε Χαλσέμα, η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει όλα τα κακώς κείμενα στην πόλη της. Στόχος της για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι να μειώσει την εγκληματικότητα, αλλά και να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια των κοριτσιών που εργάζονται ως πόρνες.

Ηδη έχει δρομολογήσει σχέδια για την αναβάθμιση της ιστορικής γειτονιάς των κόκκινων φαναριών, κάποια από αυτά δεν φέρονται να ευδοκιμούν, όμως κάποια άλλα ίσως αποδειχθούν σωτήρια.

Πρόκειται για την πιο ριζική αναβάθμιση της αγοράς του αγοραίου έρωτα από την εποχή που νομιμοποιήθηκε η πορνεία στην Ολλανδία, δηλαδή πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

«Στην ουσία, αναγκαζόμαστε εξαιτίας των συνθηκών να επιβάλουμε αυτές τις αλλαγές, επειδή το Αμστερνταμ αλλάζει», δήλωσε η Χαλσέμα λίγο προτού ανακοινώσει την πρωτοβουλία της.

«Εχω διαρκώς στον νου μου τις γυναίκες που εργάζονται εκεί, οι οποίες θα νιώθουν ταπεινωμένες και συχνά γίνονται στόχοι γελοιοποίησης από τους τουρίστες. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους πιστεύουμε ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να γίνουν αλλαγές», προσέθεσε η δήμαρχος της ολλανδικής πρωτεύουσας.

Η ίδια προτείνει, μεταξύ άλλων, να «απλώσει» περισσότερο τα πορνεία της περιοχής ώστε να αποσυμφορήσει την υπερβολική κίνηση, να μεταφέρει κάποιες από τις εργαζόμενες σε ξενοδοχεία ή ακόμη και να βάλει διόδια για πεζούς στην περιοχή, με πόρτες όπως αυτές τις πύλες του μετρό, ώστε όσοι θέλουν να περάσουν να πληρώνουν είσοδο. Δηλαδή να μην μαζεύονται οι τουρίστες που δεν έχουν σκοπό να αγοράσουν υπηρεσίες, μόνο και μόνο για να δουν το «θέαμα».

«Δεν μπορούμε να τα απαγορεύσουμε και να κλείσουμε ολόκληρη την περιοχή, διότι τα κέρδη είναι πολλά και θα ήταν εξαιρετικά ασύμφορο», λέει η ίδια στον Guardian. «Αυτό που δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε είναι η βελτίωση της κατάσταση για τις γυναίκες, αλλά και για όσους διαμένουν στην περιοχή», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...