235
Η δήμαρχος του Αμστερνταμ, Φάμκε Χάλσεμα | EPA

Αμστερνταμ: Η δήμαρχος ζητά να καθυστερήσει το άνοιγμα της πόλης στους τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 15:47
Η δήμαρχος του Αμστερνταμ, Φάμκε Χάλσεμα
|EPA

Αμστερνταμ: Η δήμαρχος ζητά να καθυστερήσει το άνοιγμα της πόλης στους τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 15:47

Το Αμστερνταμ δεν βιάζεται να υποδεχθεί τουρίστες κι ας έχει χάσει το 90% των ξενοδοχειακών κρατήσεων, σύμφωνα με τη δήμαρχο της ολλανδικής πόλης, Φάμκε Χάλσεμα.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή των ξενοδόχων της πόλης, όμως η δήμαρχος επιμένει ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή.

Οπως γράφει η Guardian, δεν υπάρχει χώρος για τους 800.000 κατοίκους του και ταυτόχρονα τα εννέα εκατ. επισκέπτες του Αμστερνταμ, είπε η Χάλσεμα.

«Σας ακούω που μιλάτε για διεθνή τουρισμό και ξέρω ότι υπάρχουν 55.000 κλίνες που περιμένουν κόσμο. Ομως, στο μεταξύ, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Αν έχουμε αυξημένη τουριστική κίνηση, αυξάνουμε και τον κίνδυνο να γίνει το Αμστερνταμ το επίκέντρο ενός δεύτερου κύματος», είπε η ίδια.

Αντίθετα με άλλες πόλεις, πρόσθεσε η δήμαρχος, το Αμστερνταμ δεν έχει πολύ δημόσιο χώρο, λόγω του δικτύου των καναλιών. «Είναι δύσκολο να κρατήσουμε την απόσταση του ενάμισι μέτρου. Δεν μπορούμε να περάσουμε και άλλο lockdown».

Οι ξενοδόχοι αντέδρασαν σε αυτές τις δηλώσεις και είπαν ότι όσο η δήμαρχος στέλνει αυτά τα μηνύματα, οι τουρίστες θα προτιμήσουν άλλες πόλεις.

Μπορούμε να ανοίξουμε ξανά την πόλη όπως κάνει και η υπόλοιπη Ολλανδία, αργά και με ασφάλεια και να προστατέψουμε έτσι όλες τις θέσεις εργασίας, είπε ο Ερικ-Γιαν Γκίνγιαρ, μάνατζερ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Αλλοι ειδικοί στον τουρισμό επισημαίνουν ότι το Αμστερνταμ οφείλει να ξανασκεφτεί σοβαρά το προϊόν που παρέχει στους τουρίστες και ειδικά την Κόκκινη Συνοικία και τα καφέ με κάναβη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...