351
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο το βράδυ της Παρασκευής, 6 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές | REUTERS/Carlos Barria

Αμετανόητος ο Τραμπ: Θα δούμε ποιος θα είναι πρόεδρος τον Ιανουάριο

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2020, 09:08
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο το βράδυ της Παρασκευής, 6 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές
|REUTERS/Carlos Barria

Αμετανόητος ο Τραμπ: Θα δούμε ποιος θα είναι πρόεδρος τον Ιανουάριο

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2020, 09:08

Τι και αν ανακοινώθηκε η νίκη του Τζο Μπάιντεν και στην Αριζόνα αλλά και στην Τζόρτζια; Τι κι αν ο εκλεγμένος πρόεδρος δεν χρειάζεται καν τις εκλεκτορικές ψήφους στην Πενσιλβάνια; Ο Ντόναλντ Τραμπ, αμετανόητος και σε διαρκή άρνηση της πραγματικότητας, επιμένει να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα.

Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο απερχόμενος πρόεδρος.

Στις πρώτες, επίσημες δηλώσεις που έκανε σχεδόν μία εβδομάδα αφότου όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα ανακοίνωσαν την ήττα του στις εκλογές, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η δική του κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στη χώρα, υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό, είπε ότι αναμένει ότι θα είναι διαθέσιμο για όλον τον πληθυσμό τον Απρίλιο. Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί «πάρα πολύ σύντομα» η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer.

Έντεκα μέρες μετά τις εκλογές και μία εβδομάδα μετά τη νίκη του Μπάιντεν, οι ΗΠΑ βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να έχουν έναν ηττημένο πρόεδρο που όχι μόνο δεν θέλει να φύγει, αλλά στερεί από τον επόμενο ηγέτη της χώρας κρίσιμες πληροφορίες για τη διακυβέρνηση της πυρηνικής υπερδύναμης.

Στους επικριτές της στάσης του Τραμπ προστέθηκε και ο πρώην επιτελάρχης του, ο Τζον Κέλι, ο οποίος μιλώντας στο Politico, είπε ότι είναι λάθος που ο Μπάιντεν και η ομάδα του δεν έχουν αρχίσει να λαμβάνουν ήδη κρίσιμες πληροφορίες. Αυτή η καθυστέρηση είναι επιζήμια για την εθνική ασφάλεια της χώρας, είπε ο Κέλι, εξηγώντας: «Χάνεις πολλά αν η μετάβαση καθυστερεί επειδή οι νέοι δεν παίρνουν ρόλο. Με όλο τον σεβασμό, ο πρόεδρος δεν χρειάζεται να αποδεχτεί την ήττα του. Αλλά εδώ έχει να κάνει με τη χώρα, το αμερικανικό έθνος. Ζημιώνει την εθνική μας ασφάλεια, διότι οι άνθρωποι (του Μπάιντεν) πρέπει να αρχίσουν να αποκτούν βηματισμό. Δεν είναι μια διαδικασία που πας κατ’ ευθείαν από το μηδέν σε ταχύτητες 1.000 μίλια την ώρα», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο πρώην διευθυντής του επιτελείου του Τραμπ, από το 2017 ως το 2019.

Σύμφωνα με το Politico, τουλάχιστον τρεις γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έχουν ζητήσει από τον Τραμπ να αρχίσει τα «intelligence briefings» στην ομάδα Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...