212
Ο Βίκτορ και η Αμάλια Κναβς τον περασμένο Απρίλιο | REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Αμερικανοί πολίτες έγιναν οι γονείς της Μελάνια Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2018, 09:33
Ο Βίκτορ και η Αμάλια Κναβς τον περασμένο Απρίλιο
|REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Αμερικανοί πολίτες έγιναν οι γονείς της Μελάνια Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2018, 09:33

Τα πεθερικά του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι σλοβένοι γονείς της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, πήραν την αμερικανική υπηκοότητα στη διάρκειας μιας επίσημης, ιδιωτικής τελετής.

Ο Βίκτορ και η Αμάλια Κναβς, 74 και 73 ετών αντίστοιχα, ορκίστηκαν πίστη στο αμερικανικό Σύνταγμα στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.

Η κόρη τους Μελάνια παραθέριζε μαζί με τον Τραμπ στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσεϊ και για αυτό απουσίαζε από την τελετή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ζεύγους, το ζευγάρι ζει μόνιμα στις ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο και διέθετε πράσινη κάρτα με εγγυήτρια την ίδια τη Μελάνια Τραμπ, τη σύζυγο του προέδρου.

Ο ίδιος είπε ότι η αίτηση έγινε από το ζευγάρι όπως γίνονται όλες οι άλλες και δεν είχαν ειδική μεταχείριση.

Ο Βίκτορ Κναβς, πωλητής αυτοκινήτων, και η σύζυγός του Αμάλια, που εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο υφαντουργίας, έχουν βγει στη σύνταξη. Περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στις ΗΠΑ συντροφιά με την κόρη τους και τον εγγονό τους, τον 12χρονο Μπάρον.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ταχθεί στο παρελθόν κατά της «αλυσιδωτής μετανάστευσης», δηλαδή κατά του δικαιώματος των μεταναστών που έχουν άδεια παραμονής στη χώρα να φέρνουν και τους συγγενείς τους, κυρίως αδέλφια ή παιδιά.

Ωστόσο η ειρωνεία είναι ότι οι πεθεροί του φαίνεται ότι εκμεταλλεύθηκαν αυτή ακριβώς την πρόβλεψη για να μπορέσουν να πάρουν την αμερικανική υπηκοότητα.