281
Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει το κόμμα VMRO ως «αληθινός φίλος και υποστηρικτής της Μακεδονίας» | Twitter

Αμερικανικό μασάζ στους υπερεθνικιστές των Σκοπίων υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 21:01
Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει το κόμμα VMRO ως «αληθινός φίλος και υποστηρικτής της Μακεδονίας»
|Twitter

Αμερικανικό μασάζ στους υπερεθνικιστές των Σκοπίων υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 21:01

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρμόδιος για θέματα Ευρώπης, Γουές Μίτσελ, απέστειλε επιστολή στην ηγεσία του σκοπιανού υπερεθνικιστικού κόμματος VMRO – DPMNE με την οποία την καλεί να επιτρέψει στους βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν ελεύθερα και κατά συνείδηση στην επικείμενη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές.

«Οι πολίτες της Μακεδονίας» -γράφει η επιστολή- «υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, από την εποχή της ανεξαρτησίας. Τώρα είναι στο χέρι του Κοινοβουλίου να κάνει το επόμενο αποφασιστικό βήμα. Σας παροτρύνουμε να δημιουργήσετε χώρο για τα μέλη του Κοινοβουλίου που προέρχονται από τον συνασπισμό σας, δημόσια και ιδιωτικά, να αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για τη συνταγματική αναθεώρηση, ελεύθερα από απειλές βίας, τιμωρίας και άλλες μεθόδους εξαναγκασμού».

Στην επιστολή αναγράφεται ακόμη: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στη Μακεδονία και την Ελλάδα αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για τη Μακεδονία να διασφαλίσει ένα πιο φωτεινό μέλλον, και να συμβάλει στη σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία της περιοχής. Παρά τους ισχυρισμούς ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια καλύτερη συμφωνία, δεν θεωρούμε πως υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Για αυτή τη συμφωνία χρειάστηκαν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές. Πρόκειται για μια ευκαιρία που δεν είναι πιθανό να προκύψει ξανά για χρόνια, αν όχι για δεκαετίες».

Ο Μίτσελ καλεί την ηγεσία του VMRO – DPMNE να βάλει στην άκρη τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες προκείμενου να εξυπηρετήσει το ευρύτερο στρατηγικό συμφέρον της χώρας: «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα σας, που απαιτεί θαρραλέα ηγεσία και ωριμότητα. Ως αληθινός φίλος και υποστηρικτής της Μακεδονίας, σας παροτρύνω να βάλετε στην άκρη τα μικροπολιτικά συμφέροντα και να προωθήσετε τα κοινά στρατηγικά συμφέροντα και να διασφαλίσετε ένα λαμπρό μέλλον για τους πολίτες σας μεταξύ της ευρωπαϊκής οικογένειας των εθνών

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...