423
H Αγιάνα Πρίσλεϊ δείχνει δημόσια για πρώτη φορά το «γυμνό» κεφάλι της | ΥοuTube

Αμερικανίδα βουλευτής αποκαλύπτει δημόσια τη φαλάκρα της

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 16:49
H Αγιάνα Πρίσλεϊ δείχνει δημόσια για πρώτη φορά το «γυμνό» κεφάλι της
|ΥοuTube

Αμερικανίδα βουλευτής αποκαλύπτει δημόσια τη φαλάκρα της

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 16:49

Με ένα συγκινητικό βίντεο η βουλευτής των Δημοκρατικών από τη Μασαχουσέτη Αγιάνα Πρίσλεϊ, αποκάλυψε ότι πάσχει από καθολική αλωπεκία και πλέον είναι φαλακρή.

«Βγήκα και μίλησα δημόσια για την κατάσταση της υγείας, διότι έχω αποδεχθεί τον εαυτό μου όπως ακριβώς είμαι τώρα», είπα η ίδια.

«Ευελπιστώ να δώσω δύναμη και σε άλλους ανθρώπους που πάσχουν από αλωπεκία και να μην τους επηρεάζει αρνητικά η νόσος», ανέφερε στο μήνυμά της, όπως γράφουν οι New York Times.

Η αλωπεκία αποτελεί μία διαταραχή της τριχοφυΐας, κατά την οποία υφίσταται γενικευμένη ή κατά τόπους απώλεια τριχών στο τριχωτό της κεφαλής ή άλλα σημεία του σώματος. Η μείωση ή και διακοπή της παραγωγής τριχών, επηρεάζει τον ασθενή τόσο ως προς την εμφάνιση, αλλά και τη ψυχολογία του, καθώς τα πλούσια, φυσικά και πυκνά μαλλιά, ειδικά στις γυναίκες, χαρακτηρίζονται ως ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους.

Η αλωπεκία αποτελεί είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, το προκαλεί δηλαδή ο οργανισμός μας, και το βασικό σύμπτωμά του είναι η απώλεια τριχών από το κεφαλή ή και άλλα σημεία του σώματος.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη την αιτία της νόσου, ούτε και τον μηχανισμός της, δηλαδή ποιος είναι ο λόγος που το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους θύλακες της τρίχας και τους καταστρέφει.

Η νόσος για την κυρία Πρίσλεϊ ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Στην αρχή δημιουργήθηκαν μικρά κενά χωρίς τρίχες στο κεφάλι της και αρκετά γρήγορα της έπεσαν όλα τα μαλλιά.

«Κατά το διάστημα που είχα τα κενά έπιανα τα μαλλιά μου κοτσίδα, με τέτοιο τρόπο ώστε να τα καλύπτω», περιγράφει στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο The Root.

Δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστεί, όπως εξηγεί, όμως καθημερινά έκανε προσπάθεια για να αποδεχθεί την κατάστασή της.

Μέχρι πρόσφατα, που αποφάσισε ότι δεν έχει κανένα θέμα με τη νέα της εμφάνιση και αποφάσισε να βγει δημόσια και να το ανακοινώσει, δίνοντας δύναμη και σε άλλους ανθρώπους να το αποδεχθούν.

Δύναμη στους συνανθρώπους

Η Πρίσλεϊ, με καταγωγή από το Σικάγο, είχε τονίσει στη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας την εμπειρία της ως μία γυναίκα η οποία έχει δεχθεί σεξουαλική επίθεση και μάλιστα δύο φορές, τη μια ως παιδί και την άλλη ως φοιτήτρια. Επίσης είχε σημειώσει ότι βρίσκεται κοντά στις λαϊκές τάξεις, θέλοντας να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους ότι θα ακολουθήσει διαφορετικό στυλ στην πολιτική.

«Αφιέρωσα τη ζωή μου στην καταπολέμηση του τραύματος σε όλες τις μορφές του -ενδοοικογενειακό, σεξουαλικό, αποτέλεσμα ένοπλης βίας- και έτσι είναι σίγουρα μια εξαιρετική προοπτική για εμένα η ευκαιρία του να εισέλθω στο Κογκρέσο σε μια στιγμή όπου είναι έντονη η ανάγκη για πολιτικό ακτιβισμό», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της στο The Nation.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...