291
Ο Γούντι Αλεν στις Κάννες το 2016, πριν αρχίσει η θύελλα | EPA/JULIEN WARNAND

Amazon κατά Γούντι Αλεν: Τα σχόλιά του για το #MeToo σαμποτάρισαν τις ταινίες

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 14:05
Ο Γούντι Αλεν στις Κάννες το 2016, πριν αρχίσει η θύελλα
|EPA/JULIEN WARNAND

Amazon κατά Γούντι Αλεν: Τα σχόλιά του για το #MeToo σαμποτάρισαν τις ταινίες

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 14:05

Την πλήρη ευθύνη στον Γούντι Αλεν επέρριψε η Amazon για το σπάσιμο του συμβολαίου που είχε μαζί του και για το οποίο ο βραβευμένος σκηνοθέτης έχει κινηθεί δικαστικά.

Ο Αλεν έχει προσφύγει κατά του γίγαντα του Internet ζητώντας 68 εκατ. δολάρια, γράφει ο Guardian.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα αμφιλεγόμενα σχόλια που έκανε ο σκηνοθέτης σχετικά με το κίνημα #MeToo και τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης ευθύνονται για την εμπορική αποτυχία των ταινιών αλλά και για τον τερματισμό του συμβολαίου για τέσσερις ταινίες που είχαν συνάψει.

Σε έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία σε δικαστήριο στη Νέα Υόρκη γίνεται λόγος για την απάντηση του Αλεν σε άρθρο που υπέγραψε το 2017 ο γιος του Ρόναν Φάροου σχετικά με τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Ο σκηνοθέτης είχε πει τότε ότι πρόκειται για ένα «θλιβερό θέμα για όλους όσοι σχετίζονται. Τραγικό για τις καημένες τις γυναίκες και θλιβερό για τον Χάρβεϊ που τόσο πολύ αναστατώθηκε η ζωή του». Ο Αλεν είχε προειδοποιήσει και για ένα κλίμα «κυνηγιού μαγισσών όπου, ακόμα και ένας τύπος που θα κλείσει το μάτι σε μια γυναίκα, ξαφνικά θα χρειαστεί δικηγόρο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Η Amazon εξηγεί ότι, ενώ το άρθρο βοήθησε το κοινό να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος, τα δημόσια σχόλια του σκηνοθέτη δείχνουν ότι δεν κατάλαβε τη σοβαρότητα του ζητήματος ή τις επιπτώσεις για την καριέρα του.

Επιπλέον η εταιρεία επικαλείται τις δηλώσεις του Αλεν σχετικά με τις καταγγελίες ότι κακοποιούσε την κόρη του Ντίλαν Φάροου. Ο σκηνοθέτης έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για την κακοποίηση.

Ολα αυτά έγιναν την περίοδο που η Amazon και ο Αλεν ετοιμάζονταν για την προώθηση της ταινίας «Wonder Wheel» οπότε «στην πράξη σαμποτάρισαν τις προσπάθειες». Εν τω μεταξύ στο συρτάρι μένει άλλη μία ταινία (« A Rainy Day in New York») που ολοκληρώθηκε το 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...