254
Η στιγμή που ο Εντι Παλόκα πετάει το μελάνι στον Εντι Ράμα | REUTERS

Αλβανία: Μελάνι έριξε στον Εντι Ράμα βουλευτής της αντιπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 17:09
Η στιγμή που ο Εντι Παλόκα πετάει το μελάνι στον Εντι Ράμα
|REUTERS

Αλβανία: Μελάνι έριξε στον Εντι Ράμα βουλευτής της αντιπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 17:09

Μελάνι πέταξε στον αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, ένας βουλευτής της δεξιάς αντιπολίτευσης, την ώρα που παρακολουθούσε συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Εντι Παλόκα φαίνεται να τρέχει προς τον σοσιαλιστή Ράμα κρατώντας στο χέρι του μια σύριγγα.

Ο Παλόκα, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, έριξε στη συνέχεια μελάνι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, πριν τεθεί υπό έλεγχο από την υπηρεσία ασφαλείας.

Ο δράστης θα αποκλεισθεί για 10 ημέρες από όλες τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του κοινοβουλίου.

Πριν απ’ αυτό το επεισόδιο, η συνεδρίαση διεξαγόταν σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα κατηγορούσε τον Εντι Ράμα ότι έχει βυθίσει την Αλβανία στη διαφθορά.

Ο Ράμα ανέβηκε στο βήμα και του απάντησε: «Αγαπητέ μου φίλε,  πρόεδρε του ‘’Μακεδονικού‘’ Κοινοβουλίου, ζητώ συγγνώμη γι ‘αυτή την παραβίαση του κώδικα φιλοξενίας, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το παιδί που μόλις μίλησε, όχι μόνο δε, σκέφτεται αυτά που λέει αλλά πολύ απλά δεν ξέρει τι λέει. Για ακόμη μια φορά ζητώ συγνώμη».

Ο Εντι Ράμα αντέδρασε στον λογαριασμό του στο Instagram επικαλούμενος τον Αϊνστάιν: «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία», έγραψε προσθέτοντας πως η δεξιά αντιπολίτευση επέλεξε να προσωποποιήσει «την παγκόσμια ανθρώπινη βλακεία».

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται δύο ημέρες πριν από μια διαδήλωση για την οποία παρατηρητές εκφράζουν φόβους ότι θα πραγματοποιηθεί σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς είναι οργανωμένη από το Δημοκρατικό Κόμμα με αίτημα την παραίτηση του Ράμα και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Τον Δεκέμβριο, ένας άλλος βουλευτής της δεξιάς είχε σπάσει ένα αυγό στο κεφάλι του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...