254
Οι παίκτες της Γαλλίας, μαζί με τον προπονητή τους, πανηγυρίζουν την πρόκριση | REUTERS/Carlos Barria

Allez les Bleus: Η Γαλλία νίκησε την Ουρουγουάη με 2-0 και πέρασε στα ημιτελικά

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2018, 19:26
Οι παίκτες της Γαλλίας, μαζί με τον προπονητή τους, πανηγυρίζουν την πρόκριση
|REUTERS/Carlos Barria

Allez les Bleus: Η Γαλλία νίκησε την Ουρουγουάη με 2-0 και πέρασε στα ημιτελικά

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2018, 19:26

Οι «τρικολόρ» το απόγευμα της Παρασκευής έβαλαν τέλος στην όμορφη ιστορία της Ουρουγουάης…

Η Γαλλία εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Mουντιάλ 2018, αφού επικράτησε 2-0 της Ουρουγουάης στo Νίζνι Νόβγκοροντ για τη φάση των «8» της διοργάνωσης.

Σκόρερ των Γάλλων -που θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τη νικήτρια του ζευγαριού Βραζιλία-Βέλγιο, στις 10 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη- ο Βαράν στο 40΄ και ο Γκριεζμάν στο 61΄.

Πιο αναλυτικά, στο 40΄, σε εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν, πετάχτηκε στην περιοχή ο Βαράν και με εξαιρετική κεφαλιά άλλαξε όσο έπρεπε την πορεία της μπάλας για να τη στείλει στη δεξιά γωνία της εστίας του Μουσλέρα.

Η «σελέστε» έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 44΄, όταν ο Γιορίς απέκρουσε εκπληκτικά την κεφαλιά του Κάσερες από το ύψος του πέναλτι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Γοδίν έφυγε άουτ.

Στο 2ο ημίχρονο η Ουρουγουάη πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά ήταν η Γαλλία που έφθασε στο 2-0 με τον Γκριεζμάν στο 61΄.

Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε δυνατό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, ο Μουσλέρα αιφνιδιάστηκε από την «κυματιστή» πορεία της μπάλας, που του ξέφυγε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα για να «σφραγίσει» στο σημείο αυτό οριστικά η μοίρα του αγώνα.

Οι «τρικολόρ» παρέμειναν αήττητοι από λατινοαμερικανική ομάδα σε δέκα σερί αγώνες Μουντιάλ. Για τελευταία φορά είχαν χάσει 1-2 το 1978, από την τότε διοργανώτρια του Μουντιάλ Αργεντινή. Επίσης, αγωνίστηκαν στα προημιτελικά για δεύτερη συνεχή φορά (το 2014 έχασαν 1-0 από τη Γερμανία), ενώ η Ουρουγουάη έφθασε στα προημιτελικά μετά από οκτώ χρόνια απουσίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...