194
Στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, πολίτες περιμένουν να εξεταστούν για την Covid-19 | REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα στις ΗΠΑ: Στις πέντε ημέρες η καραντίνα συστήνουν τα CDC

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2021, 07:48
Στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, πολίτες περιμένουν να εξεταστούν για την Covid-19
| REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα στις ΗΠΑ: Στις πέντε ημέρες η καραντίνα συστήνουν τα CDC

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2021, 07:48

Η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Ομικρον αλλάζει τα δεδομένα και τα πρωτόκολλα, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Καθώς αμέτρητοι είναι αυτοί που μολύνονται από το νέο στέλεχος του κορονοϊού —αλλά όντας πλήρως εμβολιασμένοι το περνούν με ελαφρά, ή και καθόλου, συμπτώματα— τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC)  ανακοίνωσαν ότι συστήνουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί.

Μετά το πέρας των πέντε ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα μάλιστα με τα CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορονοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Η διασπορά της Covid-19 λόγω της επικράτησης του νέου στελέχους Ομικρον είναι τεράστια, με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία κρίσιμων τομέων της οικονομίας, λόγω των πρωτοκόλλων αυτοαπομόνωσης που ισχύουν από τις προηγούμενες φάσεις της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων χρειάστηκε να ακυρωθούν περισσότερες από 7.000 πτήσεις μόνο στις ΗΠΑ, λόγω έλλειψης προσωπικού καμπίνας και εδάφους των αεροπορικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...