205
Ισχυροί άνεμοι και συνθήκες που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, ειδικά στα νότια, το σκηνικό του καιρού το πρωί του Σαββάτου | ΙΝΤΙΜΕnews

Aλλαγή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 11:05
Ισχυροί άνεμοι και συνθήκες που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, ειδικά στα νότια, το σκηνικό του καιρού το πρωί του Σαββάτου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Aλλαγή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 11:05

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο και τα δυτικά της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις (κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας) και τους θυελλώδεις ανέμους.

Η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σε Ιόνιο, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Από το βράδυ θα επηρεαστούν επίσης οι Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα η Κρήτη και αργά τη νύχτα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρώτες πρωινές ώρες, ειδικά στα δυτικά της χώρας, ενώ λόγω των συνθηκών που θα επικρατήσουν ευνοείται και η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Δυτική Στερεά, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο και στη συνέχεια σε Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν τη Θεσσαλία και ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση, ενώ τις νυχτερινές ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται να σημειωθεί παγετός κατά τόπους.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...