201
Εμβολιασμός υγειονομικών στο Νοσοκομείο «Αττικόν» | Tatiana Bolari /POOL /SOOC

Αλλαγή τακτικής για τα εμβόλια που περισσεύουν – Ποιοι θα τα κάνουν πρώτοι

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 4 Φεβρουαρίου 2021, 13:37
Εμβολιασμός υγειονομικών στο Νοσοκομείο «Αττικόν»
|Tatiana Bolari /POOL /SOOC

Αλλαγή τακτικής για τα εμβόλια που περισσεύουν – Ποιοι θα τα κάνουν πρώτοι

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 4 Φεβρουαρίου 2021, 13:37

Προτεραιότητα στο προσωπικό των νοσοκομείων, για τους εμβολιασμούς με τις δόσεις που περισσεύουν από όσα ραντεβού χάνονται, δίνει το υπουργείο Υγείας, καθώς το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αύξηση ζήτησης από εργαζομένους στην Υγεία, οι οποίοι είχαν αρνηθεί στην πρώτη φάση να κάνουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, καθώς ο εμβολιασμός των εργαζομένων στο ΕΣΥ παραμένει πρώτη προτεραιότητα, παραχωρείται και η σειρά σε αυτούς.

Μέχρι σήμερα προτεραιότητα στις αδιάθετες δόσεις είχαν τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ενοπλες Δυνάμεις.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας (εδώ και εδώ), όμως, αυξήθηκε ξαφνικά η ζήτηση από τους υγειονομικούς που είχαν αρνηθεί στην αρχή να εμβολιαστούν, και ως εκ τούτου το υπουργείο Υγείας άλλαξε τις προτεραιότητες.

«Ο εμβολιασμός του προσωπικού των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ παραμένει πρώτη προτεραιότητα. Ολοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορούν καθημερινά να χρησιμοποιήσουν τις αδιάθετες δόσεις όλων των εμβολιαστικών κέντρων της χώρας και μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχουν υγειονομικοί που θέλουν να εμβολιαστούν, ενεργοποιείται ο μηχανισμός αναπλήρωσης από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Ταυτόχρονα, παραμένουν στις ομάδες προτεραιοποίησης και μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...