204
Μία ακόμη νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια | INTIMEnews φωτ. αρχείου

Αλλαγή δόγματος στα Εξάρχεια και άγριο κυνήγι αναρχικών από τα ΜΑΤ

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2019, 11:19
Μία ακόμη νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια
|INTIMEnews φωτ. αρχείου

Αλλαγή δόγματος στα Εξάρχεια και άγριο κυνήγι αναρχικών από τα ΜΑΤ

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2019, 11:19

Αγρια επεισόδια, με συγκρούσεις μεταξύ αναρχικών και δυνάμεων των ΜΑΤ,  ξέσπασαν λίγο πριν από τα μεσάνυχα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ολα άρχισαν στις 23.30,  όταν ομάδα αναρχικών εξαπέλυσε επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπυρίδωνος Τρικούπη, κοντά στα κτίρια των καταλήψεων που εκκενώθηκαν τη Δευτέρα.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και μέσα σε λίγα λεπτά τα επεισόδια γενικεύθηκαν.

Σε μία εμφανή αλλαγή τακτικής της ΕΛ.ΑΣ. σε αντίστοιχα επεισόδια, τα ΜΑΤ κυνήγησαν τους ταραξίες στους γύρω δρόμους προκειμένου να τους συλλάβουν.

Το «κυνηγητό» ΜΑΤ – αντιεξουσιαστών επεκτάθηκε στους γύρω δρόμους, φθάνοντας μέχρι την πλατεία Εξαρχείων.

Υπήρξαν αναφορές για χρήση δακρυγόνων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στον χώρο του «ΒΟΞ», που τελεί υπό κατάληψη, καθώς και για τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός ατόμου το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

Το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήσεις για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα.

Κατά πληροφορίες ασθενοφόρο παρέλαβε από την περιοχή των επεισοδίων έναν αλλοδαπό με αναπνευστικό πρόβλημα, τον οποίο και μετέφερε στο «ΕΛΠΙΣ», ενώ άλλα δύο άτομα δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για περίπου μία ώρα, με την Αστυνομία να προχωρά σε επτά προσαγωγές. Το πρωί της Παρασκευής ωστόσο και οι επτά προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...