207
|

Αλιβιζάτος: Εχει πάψει να υπάρχει η Επιτροπή Διερεύνησης Αστυνομικής Βίας

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 14:03

Αλιβιζάτος: Εχει πάψει να υπάρχει η Επιτροπή Διερεύνησης Αστυνομικής Βίας

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 14:03

Αιχμές προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη άφησε τη Δευτέρα ο συνταγματολόγος, καθηγητής, Νίκος Αλιβιζάτος, με αφορμή και τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, αλλά και το έργο της επιτροπής που είχε συσταθεί προ διετίας για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας.

Μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, ο κ. Αλιβιζάτος δέχτηκε επικρίσεις για τη σιωπή του και έτσι τη Δευτέρα, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και, ιδίως, την καθ’ όλα αυθαίρετη συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ. στο χθεσινό περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, έγινε πολύς λόγος για τη σιωπή της υπό την προεδρία μου άτυπης Επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας. Κατόπιν αυτού, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

Η ως άνω Επιτροπή, που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει. Και τούτο γιατί, μετά το γνωστό περιστατικό στο Κουκάκι (υπόθεση Ινδαρέ) δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της. Αυτό έδειξε και η τύχη που επιφυλάχθηκε στο από 4.5.2020 πόρισμά της Επιτροπής προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στο πόρισμα αυτό, μετά από εις βάθος έρευνα 20 περιστατικών αστυνομικής βίας, η Επιτροπή είχε προβεί σε σειρά συστάσεων, με πρώτη την ανάγκη απόδοσης ευθυνών σε παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News