Η Όντρεϊ Φιλιπς και ο Γκλίντορ, λίγο καιρό πριν τον θάνατό του | Facebook/Audrey Phillips
Επικαιρότητα

Αληθινά Ψέματα: Βρετανίδα έμαθε ότι ο άντρας της ήταν κατάσκοπος μετά από 60 χρόνια γάμου

Η Όντρεϊ Φιλιπς ανακάλυψε πρόσφατα πως ο Γκλίντορ, που πέθανε το 2005, δεν ήταν στην πραγματικότητα πολιτικός μηχανικός, αλλά μυστικός πράκτορας στην ΜΙ5
Protagon Team

Τελικά, έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται πως (πλέον) δεν μιμείται το σινεμά την ζωή, αλλά το αντίστροφο.

Την… δόξα της παλιάς ταινίας του Τζέιμς Κάμερον «Αληθινά Ψέματα» ζήλεψε ένα ζευγάρι Βρετανών, καθώς η 85χρονη Όντρεϊ Φίλιπς νόμιζε ότι ήξερε καλά τον επί 60 συναπτά έτη σύζυγό της, ωστόσο δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Όπως ακριβώς στο φιλμ «True Lies», η «Ελεν», ο χαρακτήρας της Τζέιμι Λι Κέρτις, αγνοεί επί σχεδόν 20 χρόνια πως ο σύζυγος της, ο «Χάρι Τάσκερ» που υποδύεται ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, δεν είναι στην πραγματικότητα πωλητής, αλλά ένας μυστικός πράκτορας που εργάζεται για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, έτσι και η Φίλιπς έπεσε, πριν λίγα χρόνια, από τα… σύννεφα ανακαλύπτοντας στις ντουλάπες του εκλιπόντος άντρα της βιβλία και έγγραφα που αποδείκνυαν πως εκτός από πολιτικός μηχανικός, ο Γκλίντορ εργαζόταν για την βρετανική κυβέρνηση ως μυστικός πράκτορας της ΜΙ5!

Όπως σημειώνει η Daily Mail, η Όντρεϊ δεν έμαθε ποτέ το ότι ο άνδρας της, Γκλίντορ, της ζούσε ουσιαστικά μια διπλή ζωή αφού ο ίδιος δεν αποκάλυψε ποτέ σε κανέναν τίποτα και η αλήθεια ήρθε στο φως λίγο καιρό μετά τον θάνατο του, κατά τύχη, όταν η Οντρεϊ έκανε εκκαθάριση στο δωμάτιο του συζύγου της που πέθανε το 2015.

O Γκλίντορ την εποχή που εργαζόταν ως μυστικός πράκτορας της ΜΙ5

Στα προσωπικά αντικείμενα του συζύγου της βρέθηκαν όχι μόνο επίσημα έγγραφα που πιστοποιούσαν την ιδιότητα του αυτή, αλλά ακόμη και προσωπικές του σημειώσεις στις οποίες κατέγραφε με λεπτομέρεια όλη την «δεύτερη ζωή» που διήγαγε όταν άφηνε την ιδιότητα του πολιτικού πολιτικού και έπαιρνε αυτή του πράκτορα.

Σύμφωνα με όσα κατέγραφε ο Γκλίντορ, που πέθανε από την νόσο Πάρκινσον σε ηλικία 83 ετών, ήταν στρατολογημένος στην ΜΙ5 από όταν ακόμη ήταν 13 ετών, έχοντας μάλιστα αναπτύξει σπουδαία κατασκοπική δράση κατά των Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ΜΙ5 τον επέλεξε όταν ήταν ακόμη στο γυμνάσιο λόγω της φωτογραφικής του μνήμη και αμέσως τον ενέταξε με άλλους πράκτορες στο Operation XX, μια αντικατασκοπευτική επιχείρηση όπου έπρεπε να συλλαμβάνουν στρατιώτες των Ναζί και να τους στέλνουν πίσω στη Γερμανία με λανθασμένες πληροφορίες προς όφελος των Συμμαχικών δυνάμεων.

Μέχρι που πέθανε, κανείς δεν γνώριζε για την διπλή ζωή του εκτός από τον πατέρα του, ο οποίος πέθανε την δεκαετία του ’80.

«Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που διάβασα, πώς είναι δυνατόν να μην μου είχε πει τίποτα ποτέ;» διερωτήθηκε η 85χρονη χήρα του, μιλώντας στην Daily Mail ενώ πρόσθεσε πως ο χαρακτήρας του συζύγου της ήταν τόσο εξωστρεφής, που θα ορκιζόταν πως δεν ήταν καν σε θέση να της κρατάει μυστικά.