320
| Intime

Alco: Προβάδισμα 12,9% για τη ΝΔ – Πώς βαθμολογούν οι πολίτες τους υπουργούς

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 20:47
|Intime

Alco: Προβάδισμα 12,9% για τη ΝΔ – Πώς βαθμολογούν οι πολίτες τους υπουργούς

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 20:47

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 12,9% του ΣΥΡΙΖΑ όπως έδειξε δημοσκόπηση της Alco, η οποία διεξήχθη στον απόηχο της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου ενώ παράλληλα αποτυπώνει και τις διαθέσεις της κοινής γνώμης για το πρόγραμμα «Ελευθερία» όπως και για τα προνόμια όσων έχουν ολοκληρώσει τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Στην έρευνα, που παρουσιάστηκε την Τρίτη από το Open, και στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,3%.

Ουσιαστικά, από την προηγούμενη μέτρηση της Alco το κυβερνών κόμμα έχασε 0,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε τίποτα.

Στο ερώτημα για τον ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για Πρωθυπουργό, το 39% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 22% τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν» απάντησε το 35%.

Δημοφιλέστεροι υπουργοί είναι, σύμφωνα με την έρευνα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (52% θετική γνώμη), ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (44%), ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (34%), Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (33%) και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (32%).

Ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε άλλα ζητήματα που αφορούν τον εμβολιασμό και την πανδημία:

  • Το 57% των πολιτών λένε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων (υγειονομικούς, φροντίδας ηλικιωμένων).
  • Το 42% δηλώνει ικανοποιημένο, πολύ ή αρκετά, από τους χειρισμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης ενώ το 54% λίγο έως καθόλου.
  • Το 46% ζητούν να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Ακόμη, το 55% κρίνει ότι θα λειτουργήσει αρνητικά για τους εργαζόμενους η δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη-εργαζόμενου.

Tέλος, το 48% δηλώνει ότι νιώθει λιγότερο ασφαλές από ό,τι πριν τρία χρόνια, το 33% νιώθει το ίδιο και το 12% νιώθει περισσότερο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...