214
Αριστερά το μπουκάλι και δεξιά το περιεχόμενό του, στα χέρια του Τάιλερ Ιβάνοφ | Facebook/Tyler Ivanoff

Αλάσκα: Βρήκε μπουκάλι με μήνυμα που έγραψε ρώσος ναύτης πριν 50 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2019, 15:18
Αριστερά το μπουκάλι και δεξιά το περιεχόμενό του, στα χέρια του Τάιλερ Ιβάνοφ
|Facebook/Tyler Ivanoff

Αλάσκα: Βρήκε μπουκάλι με μήνυμα που έγραψε ρώσος ναύτης πριν 50 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2019, 15:18

Ενα μπουκάλι σφραγισμένο, που περιείχε ένα γράμμα γραμμένο πριν από 50 χρόνια, ξεβράστηκε στις ακτές της δυτικής Αλάσκας.

Το μπουκάλι, που περιείχε μια χειρόγραφη επιστολή γραμμένη στα ρωσικά, βρήκε ο Τάιλερ Ιβάνοφ στις αρχές του μήνα, ενώ μάζευε ξύλα για το τζάκι κοντά στο Σισμάρεφ, που βρίσκεται σε απόσταση 966 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Ανκορατζ -της μεγαλύτερης πόλης στην Αλάσκα- μετέδωσε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KNOM-AM.

«Εγώ μάζευα ξύλα. Ετυχε να πέσω πάνω στο μπουκάλι και πρόσεξα ότι ήταν ένα πράσινο μπουκάλι με έναν φελό. Ή μάλλον, όχι ακριβώς φελό, αλλά ένα καπάκι σφιχτά κλεισμένο και παρατήρησα ότι μέσα στο μπουκάλι υπήρχε ένα σημείωμα», είπε ο Ιβάνοφ.

Ο Ιβάνοφ ανήρτησε το εύρημά του στο Facebook και ρωσόφωνοι του μετέφρασαν το μήνυμα, το οποίο ήταν τα χαιρετίσματα ενός ρώσου ναύτη από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, το 1969. Το μήνυμα περιελάμβανε μια διεύθυνση και το αίτημα για απάντηση από όποιον θα το έβρισκε.

Δημοσιογράφοι του κρατικού ρωσικού δικτύου Russia-1 εντόπισαν τον άνθρωπο που το είχε γράψει, τον Ανατόλι Μποτσανέκο.

«Φαίνεται να είναι ο γραφικός μου χαρακτήρας… Σίγουρα!», δήλωσε ο ίδιος.

Το μήνυμα εστάλη όταν ο Μποτσανέκο βρισκόταν στο Sulak, ένα πλοίο την κατασκευή του οποίου επέβλεπε το 1966 και με το οποίο ταξίδευε ως το 1970, όπως εξήγησε ο ίδιος. Ηταν κάποτε, ο νεότερος καπετάνιος στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε ηλικία 33 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...