450
|

Ακυρώθηκε το διεθνές επενδυτικό συνέδριο φιλοξενίας στο Βερολίνο

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:26

Ακυρώθηκε το διεθνές επενδυτικό συνέδριο φιλοξενίας στο Βερολίνο

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:26

Ακυρώθηκε το διεθνές επενδυτικό συνέδριο για τη φιλοξενία International Hospitality Investment Forum (IHIF) στο Βερολίνο, το οποίο παραδοσιακά αποτελούσε τον προάγγελο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB που διεξάγεται κάθε Μάρτιο στη γερμανική πρωτεύουσα.

Στην ανακοίνωση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, η διοργανώτρια αμερικανική εταιρεία Questex επιβεβαιώνει την ακύρωση του συνεδρίου, το οποίο αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τις 2 έως τις 4 Μαρτίου: «Λόγω της παγκόσμιας ανησυχίας σχετικά με την επιδημία COVID-19 (coronavirus), η Questex ανακοινώνει σήμερα ότι θα αναβάλει το Διεθνές Φόρουμ Επενδύσεων Φιλοξενίας (IHIF), το μεγαλύτερο και σημαντικότερο επενδυτικό γεγονός στον κόσμο, καθώς και την παράλληλη εκδήλωση Adjacent Spaces @ IHIF».

Οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν για τις 4 έως τις 6 Μαΐου 2020 στο InterContinental Hotel και στο ξενοδοχείο Pullman αντίστοιχα.

Σκέψεις υπάρχουν και για τη διεξαγωγή της ITB, παρότι οι διοργανωτές προέβησαν σε επιβεβαίωση στις 26 Φεβρουαρίου ότι θα διεξαχθεί κανονικά από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου. Την Παρασκευή ωστόσο, ο γερμανός ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ (CSU) αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την ITB: «Πιστεύω προσωπικά ότι δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί», σύμφωνα με τη γερμανική Wirtschaftswoche. «Αυτός ο κίνδυνος σε μια τόσο μεγάλη εκδήλωση τουρισμού με εκπροσώπους από τις πληγείσες περιοχές και με αναμενόμενους 150.000 επισκέπτες δεν μπορεί να υπολογιστεί».

Οπως αναφέρει η Questex και για το IHIF:

«Η υγεία και η ασφάλεια των παρευρισκομένων μας είναι υψίστης σημασίας για την Questex. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους βασικούς μας εταίρους, τους χορηγούς και τους εκπροσώπους μας και έχει καταστεί σαφές ότι η πιο συνετή δράση για τη βιομηχανία και τη μεγαλύτερη δημόσια υγεία είναι για εμάς να αναβάλουμε την εκδήλωση. Η ξενοδοχειακή επενδυτική κοινότητα μας προέτρεψε να ξαναπρογραμματίσουμε την εκδήλωση το συντομότερο δυνατόν» και τα ξενοδοχεία Intercontinental και Pullman στο Βερολίνο ανταποκρίθηκαν στο αίτημα.
«Αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, μια και πολλοί από την κοινότητα ζητούσαν να προχωρήσουμε με το συνέδριο. Τελικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη σημασία από την υγεία και την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς μας και αυτή θα είναι πάντα η κατευθυντήρια αρχή που οδηγεί την επιχείρησή μας», δήλωσε ο Paul Miller, Διευθύνων Σύμβουλος της Questex.
Λυπούμαστε που απογοητεύσαμε τους αντιπροσώπους μας, αλλά προηγείται η ασφάλεια και η υγεία τους, καθώς και αυτή των παρουσιαστών και του προσωπικού μας», σχολίασε ο Alexi Khajavi, Διευθύνων Σύμβουλος της EMEA. «Εχουμε την υποστήριξη και τις δεσμεύσεις των εταίρων του κλάδου μας, ώστε η IHIF επανέλθει όπως πάντα καλύτερη και μεγαλύτερη».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

Η IHIF συνδέει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κόσμο των επενδύσεων φιλοξενίας παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας, θα διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε τη συζήτηση για συμφωνίες και ευκαιρίες και θα συνεχίσουμε να συνδέουμε την κοινότητα μέσω των ψηφιακών μας πλατφορμών. Οι εγκάρδιες ευχές μας είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...