302
Ο Λίαμ Νίσον σε σκηνή από τη νέα ταινία «Cold Pursuit» που έχασε το κόκκινο χαλί, λόγω των δηλώσεων του ηθοποιού που κρίθηκαν ρατσιστικές | Studio Canal

Εκτός «κόκκινου χαλιού» ο Λίαμ Νίσον λόγω του σχολίου για τον «μαύρο μπάσταρδο»

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 13:32
Ο Λίαμ Νίσον σε σκηνή από τη νέα ταινία «Cold Pursuit» που έχασε το κόκκινο χαλί, λόγω των δηλώσεων του ηθοποιού που κρίθηκαν ρατσιστικές
|Studio Canal

Εκτός «κόκκινου χαλιού» ο Λίαμ Νίσον λόγω του σχολίου για τον «μαύρο μπάσταρδο»

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 13:32

Αυτές τις ημέρες, ο Λίαμ Νίσον βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Αιτία, τα όσα είπε μιλώντας για την τραυματική εμπειρία του βιασμού που είχε μία φίλη του και για το πώς ο ίδιος, έψαχνε να βρει και να σκοτώσει «έναν μαύρο μπάσταρδο» που είχε κάνει το κακό. Αυτός ο χαρακτηρισμός, θεωρήθηκε άκρως ρατσιστικός. Ο 66χρονος ηθοποιός, συνειδητοποιώντας την κοινωνική κατακραυγή που ξέσπασε εναντίον του, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι ρατσιστής και ότι όλα αυτά τα είπε για να τονίσει τον εφιάλτη που είχε βιώσει η φίλη του, όμως η ζημιά στο στάτους του, έστω προς το παρόν, έχει ήδη γίνει.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας «Cold Pursuit» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Νίσον, ακυρώθηκε μόλις δύο ώρες πριν από το προγραμματισμένο event με το κόκκινο χαλί. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η προβολή της ταινίας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στη Νέα Υόρκη, χωρίς φωτογράφους και χωρίς συνεντεύξεις.

Ο Νίσον, προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του, τόνισε πως όλα αυτά τα είπε προκειμένου να ξεκινήσει μία ευρύτερη συζήτηση πάνω σε θέματα ρατσισμού και εκδίκησης. Στις επίμαχες δηλώσεις του, που έγιναν με αφορμή τη νέα ταινία που έχει να κάνει και εδώ με την εκδίκηση και είναι αστυνομικό θρίλερ, περιέγραφε πόσο φριχτά ένιωθε ο ίδιος, όταν είχε μπει στη διαδικασία να μισεί κάποιον που ούτε καν γνώριζε.

«Ηταν απαίσιο, απαίσιο, τώρα που το ξανασκέφτομαι ότι έκανα κάτι τέτοιο, ότι έβγαινα στον δρόμο και απλά περίμενα κάποιον “μαύρο μπάσταρδο” να με πλησιάσει επιθετικά, ώστε να έχω την ευκαιρία αν τον σκοτώσω. Πήρα όμως ένα μεγάλο μάθημα».

Οπως φαίνεται, ο Νίσον πήρε πλέον ένα ακόμη μάθημα. Οτι σε μία εποχή στην οποία τίποτα δεν μένει ασχολίαστο, τέτοιου είδους δηλώσεις, ακόμη και αν κρύβουν από πίσω έναν ευρύτερο προβληματισμό και δεν πρόκειται για ρατσιστικό παραλήρημα, μπορούν να σε βλάψουν ανεπανόρθωτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...