204
Ο ακτιβιστής κατάφερε να φτάσει από αέρος πολύ κοντά στον Τραμπ | YouTube

Ακτιβιστής της Greenpeace επιχείρησε να φτάσει στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2018, 16:00
Ο ακτιβιστής κατάφερε να φτάσει από αέρος πολύ κοντά στον Τραμπ
|YouTube

Ακτιβιστής της Greenpeace επιχείρησε να φτάσει στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2018, 16:00

Eναν απρόσκλητο επισκέπτη είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος περνά το Σαββατοκύριακο στη λέσχη γκολφ που διαθέτει, στο Τέρνμπερι της Σκωτίας.

Ακτιβιστής της Greenpeace κατάφερε την Παρασκευή να παραβιάσει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κοντά στη λέσχη  πετώντας με αλεξίπτωτο με μηχανή (παραμοτέρ).

Μαζί του έσερνε ένα πανό που έγραφε: «Ο Τραμπ είναι πολύ κάτω του μετρίου, αντισταθείτε».

Ο άνδρας έφθασε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στεκόταν εκείνη την ώρα στην είσοδο του ξενοδοχείου του θερέτρου του.

Έπειτα προχώρησε ήρεμα στο εσωτερικό του κτιρίου, περιστοιχισμένος από τους σωματοφύλακές του.

Η Greenpeace είπε ότι είχε ενημερώσει την αστυνομία λίγο πριν από την εκδήλωση διαμαρτυρίας.

«Η Τερέζα Μέι δεν έπρεπε να κάνει τη χάρη στον Τραμπ να τον προσκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πλειοψηφία του βρετανικού λαού είναι σοκαρισμένη από τα λόγια και τις πράξεις του. Είναι ο χειρότερος πρόεδρος όλων των εποχών. Γι’ αυτό πετάξαμε από πάνω του μ’ ένα μήνυμα που τον τοποθετεί πολύ κάτω του μετρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Μπεν Στιούαρτ.

Το Σάββατο το σκηνικό των διαμαρτυριών κατά του Τραμπ μεταφέρθηκε από το Λονδίνο στη Σκωτία όπου προγραμματίζονταν νέες κινητοποιήσεις. Το διάσημο πλέον αερόστατο, που τον παριστάνει σαν θυμωμένο μωρό με πάνες, επρόκειτο να υψωθεί σε ένα πάρκο στο Εδιμβούργο.