366
Οι συντελεστές επί σκηνής με τον Μίκη να παρακολουθεί από τις κερκίδες στο video wall | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Αξιος εστί»: Οσα συνέβησαν στη μεγάλη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 09:19
Οι συντελεστές επί σκηνής με τον Μίκη να παρακολουθεί από τις κερκίδες στο video wall
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Αξιος εστί»: Οσα συνέβησαν στη μεγάλη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 09:19

Περισσότεροι από 25.000 θεατές κάθε ηλικίας παρακολουθήσαν τη συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Στην πρώτη σειρά ήταν ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και της πρόεδρου του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Το μήνυμα του Μίκη ήταν εύγλωττο: «Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θεωρώ τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σαν ένα ακόμα αφιέρωμα προς εμένα αλλά σαν ένα προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψα περισσότερο στη ζωή μου. Στην Ενότητα των Ελλήνων. Αυτό είναι το μήνυμα που με έκανε να δεχθώ να ξανασηκωθώ από το βάρος των αμέτρητων χρόνων που μάταια θέλουν να με γονατίσουν. Μόνο και μόνο για να βοηθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις να μπορέσει η συναυλία αυτή να βροντοφωνάξει με βεβαιότητα: “Είσαι Ελληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά!”»

Στη συναυλία, με τίτλο ακριβώς αυτή την τελευταία αποστροφή του μουσικοσυνθέτη, μετείχαν η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και 26 καταξιωμένοι καλλιτέχνες, αγκαλιάζοντας παλαιότερες και νεότερες γενιές του ελληνικού τραγουδιού.

Την εκδήλωση άνοιξε το «Είμαστε δυο» από όλους τους συντελεστές που ανέβηκαν στη σκηνή, με τον Μίκη να τους χειροκροτεί θερμά.

Ο Γιώργος Νταλάρας, με παράκληση του ίδιου του Μίκη, ερμήνευσε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα από την «Αρκαδία VI» που ο μουσικοσυνθέτες έγραψε στην εξορία στη Ζάτουνα.

Ο Σταμάτης Κόκοτας ερμήνευσε το «Καημός» του Δημήτρη Χριστοδούλου από την «Πολιτεία Α’», ο Μανώλης Μητσιάς τη «Δραπετσώνα» και, από τη νεότερη γενιά των ερμηνευτών, ο Δημήτρης Μπάσης το «Θα σημάνουν οι καμπάνες» από τη «Ρωμιοσύνη».

Σε μία άλλη φορτισμένη στιγμή, η Ελένη Βιτάλη συγκλόνισε με το πάθος της ερμηνεύοντας από το «Αξιον Εστί» το «Της αγάπης αίματα» με χιλιάδες θεατές να τη συνοδεύουν, αλλά και τη «Ρωμιοσύνη μην την κλαις» μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές της βραδιάς.

Στη συναυλία μετείχαν ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Καλλιόπη Βέττα, η Ελένη Βιτάλη, ο Δώρος Δημοσθένους, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Μπέζος, Γιώτα Νέγκα, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αντώνης Ρέμος, η Ηρώ Σαΐα, ο Πασχάλης Τόνιος, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Ζουλφί Λιβανελί και η Άρια Σαϊγιόνμαα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...