189
Μουσικές και λόγια από τους Radiohead ακριβώς στο ύφος του «σκοτεινού» πράκτορα | MGM

Οι Radiohead και το τραγούδι που «κόπηκε» από το «Spectre»

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 26 Δεκεμβρίου 2015, 10:15
Μουσικές και λόγια από τους Radiohead ακριβώς στο ύφος του «σκοτεινού» πράκτορα
|MGM

Οι Radiohead και το τραγούδι που «κόπηκε» από το «Spectre»

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 26 Δεκεμβρίου 2015, 10:15

Πρόκειται για μια υπέροχη σύνθεση, ακριβώς στο μουσικό ύφος του 007 η οποία, όμως, δεν μπήκε ποτέ στο soundtrack της ταινίας.

«Μας ζήτησαν να γράψουμε ένα τραγούδι για το σάουντρακ της ταινίας “Spectre”. Ναι, αλήθεια», είπε το συγκρότημα – το οποίο έχει να κυκλοφορήσει δίσκο από το 2011. Οι Radiohead δεν αναφέρθηκαν στον λόγο για τον οποίο δεν ακούστηκε, τελικά, αυτό το τραγούδι στην ταινία. Το σίγουρο είναι ότι, όπως όλοι είδαμε, προτιμήθηκε ο νεαρός βρετανός τραγουδιστής Σαμ Σμιθ και η ερμηνεία του.

Μπορεί, όμως, οι Radiohead να μη συμμετείχαν με το κομμάτι τους στην ταινία αλλά, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, το αγάπησαν πολύ. Αλλωστε, είναι ακριβώς πάνω στο μουσικό τους ύφος και την ίδια στιγμή κομμένο και… (γ)ραμμένο για τον σκοτεινό κόσμο του βρετανού πράκτορα 007. «Είμαι χαμένος. Είμαι ένα φάντασμα», οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού δια στόματος του frontman της μπάντας, Τομ Γιορκ.

«Καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να το ακούσετε. Καλά Χριστούγεννα. Η Δύναμη να είναι μαζί σας», καταλήγει το μήνυμα του συγκροτήματος, κάνοντας μια… μίξη και με την τελευταία ταινία του «Πολέμου των Άστρων»!

Δείτε το και ακούστε το…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...