571
Οπως όλα δείχνουν, Ιβάνκα και Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πορευθούν μαζί προς τις επόμενες προεδρικές εκλογές | CreativeProtagon

Ακόμη ένα χτύπημα για τον Τραμπ: αποστάτησε η Ιβάνκα

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 20:46
Οπως όλα δείχνουν, Ιβάνκα και Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πορευθούν μαζί προς τις επόμενες προεδρικές εκλογές
|CreativeProtagon

Ακόμη ένα χτύπημα για τον Τραμπ: αποστάτησε η Ιβάνκα

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 20:46

Το 2016, μετά το σοκ της εκλογής Τραμπ, τα αμερικανικά ΜΜΕ υπέθεταν ότι η κόρη του Ιβάνκα και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, δύο μέλη του προεδρικού επιτελείου σχετικά μικρής ηλικίας, θα ήταν οι σώφρονες, «οι ενήλικες στο δωμάτιο», δηλαδή οι σοβαροί παράγοντες του Λευκού Οίκου. Η Ιβάνκα υπήρξε ανώτερης βαθμίδας σύμβουλος του προέδρου-πατέρα της, ενώ διηύθυνε και το Γραφείο Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της νέας διοίκησης.

Οι μάλλον αισιόδοξες υποθέσεις του αμερικανικού Τύπου, που ανησυχούσε λόγω του εκρηκτικού ταμπεραμέντου και του αψίκορου χαρακτήρα του Τραμπ, εδράζονταν στο γεγονός ότι το ζεύγος ήταν ενταγμένο στην εβραϊκή «φιλελεύθερη ελίτ» της Νέας Υόρκης.

Οπως ήδη έχετε πληροφορηθεί, η Ιβάνκα απαξίωσε να παρευρεθεί στο σουαρέ κατά το οποίο ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του πατέρα της, την περασμένη Τρίτη στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, δηλαδή στο «παλάτι» του Τραμπ. Η δήλωσή της ήταν πικρή στη σαφήνειά της, αν και διανθισμένη με όρκους αγάπης στον Τραμπ: «Αγαπώ πολύ τον πατέρα μου. Τώρα επέλεξα να δώσω προτεραιότητα στα παιδιά μου και στην οικογενειακή μου ζωή. Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την πολιτική».

Η Ιβάνκα και ο σύζυγός της όταν δήλωναν τη στήριξή τους στον Τραμπ (Ivanka Trump/Facebook)

Η Corriere della Sera έγραψε ότι τέτοια δήλωση είχε κάνει η Ιβάνκα και πριν από την εισβολή των «τραμπιστών» στο Κογκρέσο και ότι στον γάμο της αδελφής της, της Τίφανι, που έγινε το περασμένο Σάββατο, ο μπαμπάς τους είχε προσπαθήσει να επαναφέρει την Ιβάνκα στον πολιτικό στίβο – μαζί με αυτήν και τον γαμπρό του, βέβαια.

Οι σχέσεις της Ιβάνκα με τον Τραμπ διαταράχθηκαν κάπως έπειτα από την κατάθεσή της στην ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, κατάθεση η οποία έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Εκεί η Ιβάνκα, και μέσω βίντεο, είχε απερίφραστα πει ότι ποτέ της δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς του πατέρα της πως ο Τζο Μπάιντεν εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ εξαιτίας της εκτεταμένης νοθείας στις κάλπες. Δηλαδή, η Ιβάνκα παραδέχθηκε ότι όσα υποστήριξε ο Τραμπ περί «κλοπής της νίκης του» ήταν μυθεύματα, παράγωγα του καημού του για την εκλογική ήττα.

Εκτοτε, ο Τραμπ της θύμωσε. Διότι δεν την εμπόδισε να καταθέσει, σε αντίθεση με άλλα μέλη της διοίκησής του τα οποία προέτρεψε «να αντισταθούν» και να αποφύγουν τις καταθέσεις. Σοκαρίστηκε, βέβαια, από την τηλεθέαση που είχε η αρνητική για αυτόν κατάθεση της Ιβάνκα και είχε σχολιάσει ότι η μαρτυρία της είναι αναξιόπιστη, αφού η κόρη του δεν είχε καμία σχέση με την καταμέτρηση και με τα εκλογικά τμήματα.

Κόρη και πατέρας στα μόνιτορ της εξεταστικής επιτροπής της αμερικανικής Βουλής για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021 – καρέ της 16ης Ιουνίου 2022 (EPA/SHAWN THEW)

Ωστόσο, σημείωσε η Corriere, όλα δείχνουν ότι ο Τραμπ έχει αδυναμία στην Ιβάνκα, έτσι παρέμεινε η αγαπημένη κόρη του. Δεν παύει όμως να νιώθει το βάρος της απουσίας της στον πολιτικό αγώνα του. Νιώθει ότι χωρίς αυτήν είναι περισσότερο απομονωμένος.

Πάντως, ο γαμπρός του Τραμπ, ο Κούσνερ, πήγε στο παλάτι της Φλόριντα και άκουσε τον πεθερό του να λέει ότι θα διεκδικήσει και πάλι προεδρική θητεία. Αυτός έγινε «μπεστ σέλερ» συγγραφέας επειδή το βιβλίο του με τις εντυπώσεις του από τον Λευκό Οίκο («Breaking History: A White House Memoir») αγοράστηκε μαζικά από τις επιτροπές συγκέντρωσης κεφαλαίων υπέρ του Τραμπ. Επί Τραμπ, ο Κούσνερ «καθάρισε» για ορισμένες φορολογικές ατασθαλίες του πατέρα του και αγόρασε έπαυλη 32 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...