Τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση του ρυθμού των κρουσμάτων | Intime
Επικαιρότητα

Ακόμη 24 κρούσματα του κορονοϊού και ένας νεκρός την Πέμπτη

Παραμένει υψηλός ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ενώ λιγότεροι είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Εντατική
Protagon Team

Ακόμη 24 κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοινώθηκαν στη χώρα μας την Πέμπτη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.227, εκ των οποίων το 55% άνδρες. Πέντε από αυτά σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό.

Συνολικά, τα 703 περιστατικά (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.804 (56,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οι τρεις (30%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Μέχρι σήμερα 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δυστυχώς, ακόμη ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του από ή με Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες και ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 188. Οι 58 (30,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.