182
(φωτ. αρχείου) | Alexandros Michailidis / SOOC

Ακαρπο το EWG για την εκταμίευση του 1 δισ. από τα ομόλογα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 07:45
(φωτ. αρχείου)
|Alexandros Michailidis / SOOC

Ακαρπο το EWG για την εκταμίευση του 1 δισ. από τα ομόλογα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 07:45

Χωρίς απόφαση για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων ολοκληρώθηκε αργά τη Δευτέρα η συζήτηση στο EuroWorking Group για την Ελλάδα.

Η εξέλιξη ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Aρχών για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη για την προστασία της α’ κατοικίας. Για τον ίδιο λόγο ήταν άκαρπο και το Eurogroup της 11ης Μαρτίου.

Οι ενστάσεις της ΕΚΤ εντοπίζονται στο ότι με την πρόταση της κυβέρνησης δεν θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων και δεν θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Πάντως οι συζητήσεις συνεχίζονται και υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup της 5ης Απριλίου που θα γίνει στο Βουκουρέστι. Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά, ενώ επίκειται την 1η Απριλίου και η άφιξη στην Αθήνα των επικεφαλής των Θεσμών για την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση ούτε στο Βουκουρέστι, θα πρόκειται πλέον για την τρίτη αναβολή, έπειτα από το Eurogroup και το χθεσινό EWG, μια εξέλιξη που δεν στέλνει θετικά μηνύματα στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...