231
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας περνά την πύλη των φυλακών για την τρίτη άδειά του | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Αιχμές της Αγκυρας για Κουφοντίνα με το βλέμμα στους Οκτώ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 19:22
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας περνά την πύλη των φυλακών για την τρίτη άδειά του
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Αιχμές της Αγκυρας για Κουφοντίνα με το βλέμμα στους Οκτώ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 19:22

Σε καταδίκη της νέας 48ωρης άδειας που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα προέβη η Τουρκία, συνδέοντας εμμέσως τη στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης απέναντι στον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» με την υπόθεση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στη χώρα μας.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως η χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα «έχει ενισχύσει τις αμφιβολίες» της Αγκυρας όσον αφορά «τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα».

Η τουρκική διπλωματία επιχειρεί εκ νέου να νουθετήσει την ελληνική Δικαιοσύνη. «Καλεί» τις ελληνικές Αρχές «να αποφύγουν βήματα που δημιουργούν ελλείψεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας» και να «τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους» για την τιμωρία των τρομοκρατών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υπενθυμίζει πως ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί, μεταξύ άλλων, για τη δολοφονία του ακόλουθου Τύπου της τουρκικής πρεσβείας Τσετίν Γκιοργκιού και την απόπειρα κατά της ζωής του διπλωμάτη Μπουλούκμπασι, το 1991. Ήταν επίσης αναμειγμένος στον φόνο του διπλωμάτη Χαλούκ Σιπαχίογλου, το 1994.

«Το να επιδεικνύεται τέτοια ανοχή σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη συνιστά ασέβεια στη μνήμη των διπλωματών μας που μαρτύρησαν και στις οικογένειές τους», προσθέτει η τουρκική ανακοίνωση.

Τονίζει δε πως είναι «απαράδεκτο» να επιτρέπεται σε τρομοκράτες που έχουν χτυπήσει τούρκους διπλωμάτες να εκμεταλλεύονται ρυθμίσεις για άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει απορρίψει τις αλλεπάλληλες αιτήσεις της Αγκυρας για έκδοση των Οκτώ. Όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά την παρέλευση του 18μήνου κράτησής τους. Η Τουρκία υποστηρίζει πως πρόκειται για τρομοκράτες που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...