250
Η υπαγωγή στο άρθρο 11 δεν σημαίνει πρακτικά ότι θα κλείσουν όλα τα καταστήματα | Shutterstock

Αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ από την Pizza Hut και τα Wendy’s

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 17:28
Η υπαγωγή στο άρθρο 11 δεν σημαίνει πρακτικά ότι θα κλείσουν όλα τα καταστήματα
|Shutterstock

Αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ από την Pizza Hut και τα Wendy’s

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 17:28

Συνολικά 1.585 εστιατόρια και 37.000 εργαζόμενους καταμετρά στις ΗΠΑ ο όμιλος που έχει υπό την ομπρέλα του τις γνωστές μάρκες Pizza Hut και Wendy’s και βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μητρική εταιρεία NPC, που είναι υπεύθυνη για τις άδειες δικαιόχρησης των καταστημάτων, κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα, δηλαδή «προστασία από την πτώχευση».

Η μεγάλη αλυσίδα έχει περισσότερα από 1.200 εστιατόρια Pizza Hut και 385 καταστήματα Wendy’s.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, ενδέχεται να υποβάλει αίτηση προστασίας πτώχευσης, καθώς έχασε τις πληρωμές τόκων για δάνεια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων στις 31 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα οι S&P Global Ratings και η Moody’s Investors Service να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας.

Η NPC, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Foxbusiness, ήταν σε συνομιλίες με για πιθανή κατάθεση πτώχευσης. Ωστόσο κανένας εκπρόσωπος της δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η εταιρεία έχει πλέον χρέη 903 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει διαπραγματευτεί μια συμφωνία αναδιάρθρωσης. Το σχέδιο έχει στόχο τη μείωση του χρέους της εταιρείας, με τους πρώτους δανειστές να λαμβάνουν μετοχές και ενδεχομένως να συμμετέχουν σε μια νέα εισφορά μετρητών. Περιλαμβάνει επίσης την πώληση μέρους των εστιατορίων της εταιρείας.

Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 δεν σημαίνει ότι η Pizza Hut και η Wendy’s θα σταματήσουν να λειτουργούν. Η NPC μπορεί να συνεχίσει να τις λειτουργεί, ενώ επεξεργάζεται το σχέδιο για την πληρωμή των λογαριασμών τους.

Παράλληλα δεν επηρεάζονται χιλιάδες άλλα καταστήματα της Pizza Hut και της Wendy που ανήκουν σε άλλους δικαιοδόχους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...