226
Παράσταση του Cirque du Soleil στις αρχές του 2020 στη Λετονία | REUTERS/Ints Kalnins/File Photo

Αίτηση πτώχευσης και 3.500 απολύσεις από το Cirque du Soleil λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 10:56
Παράσταση του Cirque du Soleil στις αρχές του 2020 στη Λετονία
| REUTERS/Ints Kalnins/File Photo

Αίτηση πτώχευσης και 3.500 απολύσεις από το Cirque du Soleil λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 10:56

Η αναστολή των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με κοινό οδήγησε στην κατάρρευση των εσόδων για το διάσημο τσίρκο Cirque du Soleil  που απέλυσε το 95% του προσωπικού του, 3.500 ανθρώπους, ενώ κατέθεσε αίτηση για πτώχευση.

To Cirque du Soleil δήλωσε ότι θα ζητήσει προστασία από τους πιστωτές του και η αίτησή του θα εξεταστεί την Τρίτη από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κεμπέκ.

Η εταιρεία, που έχει έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά, είχε καταβάλει προσπάθεια να παραμείνει βιώσιμη εν μέσω της πανδημίας. Ωστόσο, «με μηδενικά έσοδα από το αναγκαστικό κλείσιμο όλων των παραστάσεών μας λόγω του κορονοϊού, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Λαμάρ.

Ηδη προχώρησε σε υπογραφή συμφωνίας με τους επενδυτές της, το ιδιωτικό κεφάλαιο TPG Capital, την China Fosun International Ltd και το καναδικό ταμείο συντάξεων, σύμφωνα με το οποίο ο όμιλος θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του Cirque du Soleil και θα επενδύσει 300 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη της επανεκκίνησης. Ακόμη, ο κυβερνητικός οργανισμός Investissement Québec θα παρέχει χρηματοδότηση χρέους ύψους 200 εκατ. δολαρίων.

Η TPG, η Fosun και το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο, που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας ψυχαγωγίας από το 2015, θα είναι επίσης υπεύθυνοι για ένα ταμείο 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε απολυμένους υπαλλήλους.

Υπόσχεται ακόμη η εταιρεία να προσλάβει εκ νέου ένα «σημαντικό τμήμα» του προσωπικού που απέλυσε μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...