188
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θέλει να περάσει οριστικά την πόρτα της εξόδου των φυλακών | INTIMEnews

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Κουφοντίνας

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 15:12
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θέλει να περάσει οριστικά την πόρτα της εξόδου των φυλακών
|INTIMEnews

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Κουφοντίνας

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 15:12

Αίτηση αποφυλάκισης για υφ’ορων απόλυση κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σημειώνεται ότι στις 5 Σεπτεμβρίου ο Κουφοντίνας συμπληρώνει 19 χρόνια στη φυλαλή και σύμφωνα με το  δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος, την Δευτέρα υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισεης το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο εντός του επόμενου μήνα.

Στο σχετικό δικαίωμα του κρατούμενου είχε αναφερθεί η ίδια η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, την περίοδο που ήταν σε εξέλιξη η απεργία πείνας στην οποία είχε προχωρήσει ο Κουφοντίνας, με αίτημα τη μη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

«Γιατί κάνει απεργία πείνας αφού έχει το δικαίωμα άπο τον Σεπτέμβριο να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης;» είχε διερωτηθεί η κυρία Νικολάου, με αφορμή τις διαμαρτυρίες των συνηγόρων του καταδικασμένου σε έντεκα φορές ισόβια τρομοκράτη.

Στις 29 Ιουλίου, είχε αποφυλακιστεί ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της 17 Νοεμβρη από το 1987 ως την εξάρθρωσή της, το 2002, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια – μεταξύ άλλων και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την δικογραφία, δράστες της δολοφονίας ήταν ο Κωστάρης και ο Κουφοντίνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...