202
Λουόμενοι στη Νίκαια της Γαλλίας | REUTERS/Eric Gaillard

Αιτία (ταξικού) πολέμου στη Νίκαια της Γαλλίας οι ιδιωτικές παραλίες

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 12:05
Λουόμενοι στη Νίκαια της Γαλλίας
|REUTERS/Eric Gaillard

Αιτία (ταξικού) πολέμου στη Νίκαια της Γαλλίας οι ιδιωτικές παραλίες

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 12:05

Ο δήμος λέει ότι είναι μέτρο για την τόνωση της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας. Οι πολίτες στη Νίκαια της Γαλλίας, ωστόσο, δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την απόπειρα επέκτασης των ιδιωτικών παραλιών σε χώρο που καταλαμβάνουν οι δημόσιες.

Ο συντηρητικός δήμαρχος Κριστιάν Εστροζί αποφάσισε να δώσει άδεια επέκτασης  κατά 15 μέτρα σε πλάτος στις ιδιωτικές πλαζ.

Όπως εξήγησε ο Εστροζί, αυτό γίνεται για την τήρηση των αποστάσεων λόγω του κορονοϊού, χωρίς να μειωθούν οι πελάτες. Επιπλέον, είναι ένα τρόπος να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί ο τουριστικός κλάδος, από τον οποίο εξαρτάται η Νίκαια.

Με εντελώς αντίθετο τρόπο βλέπουν την απόφαση αριστερές οργανώσεις που διαμαρτύρονται για τα σχέδια, ανέφερε ο Telegraph. «Κοινωνική απόσταση για τον δήμαρχο σημαίνει συνωστισμός στις ελεύθερες παραλίες όσων δεν μπορούν να πληρώσουν για να έχουν άνεση», εξηγούν.

Κάτοικοι λένε και αυτοί ότι τα μέτρα του δημάρχου αφορούν μόνο τους πλουσίους, όσους έχουν να πληρώσουν 50 ευρώ για να περάσουν όλη την ημέρα στην ακτή.

Η Γαλλία προσπαθεί και αυτή να συνέλθει από την πανδημία και να περάσει σταδιακά σε μια νέα φάση. Αν και οι παραλίες άνοιξαν από το Σάββατο για περπάτημα, κολύμβηση και ατομική άθληση, τα πλήθη που κατέκλυζαν τη γαλλική Ριβιέρα δεν αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...