241
Υγειονομικοί σε εμβολιαστικό κέντρο της Βρετανίας προετοιμάζουν εμβόλια για χορήγηση σε ηλικιωμένους | REUTERS /Dinuka Liyanawatte

Αισιόδοξα νέα: Μειώνονται οι θάνατοι σε εμβολιασμένους άνω των 80 ετών στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 16:07
Υγειονομικοί σε εμβολιαστικό κέντρο της Βρετανίας προετοιμάζουν εμβόλια για χορήγηση σε ηλικιωμένους
|REUTERS /Dinuka Liyanawatte

Αισιόδοξα νέα: Μειώνονται οι θάνατοι σε εμβολιασμένους άνω των 80 ετών στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 16:07

Αισθητή έχει αρχίσει να γίνεται η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τα εμβόλια φαίνεται να μειώνουν τα ποσοστά θανάτων στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου στατιστικού που αποκαλύπτει ο Guardian.

Σύμφωνα με ανάλυση του Guardian, οι θάνατοι από λοίμωξη Covid-19 στη χώρα έχουν μειωθεί κατά 62% σε άτομα άνω των 80 ετών από τις 24 Ιανουαρίου, οπότε και το ένα τρίτο που πληθυσμού αυτής της ηλικιακής ομάδας είχε αυξανόμενα επίπεδα ανοσίας, καθώς οι περισσότεροι είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε μείωση θανάτων 47% σε άτομα από 20 έως 64 ετών, ενώ το ποσοστό αυτό στις ηλικίες 65 με 79 ετών ήταν 51%. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στα εμβόλια και δεν πρόκειται για κάποιο «στατιστικό θόρυβο» που οφείλεται στο γενικευμένο lockdown.

Πίνακας στον οποίο φαίνεται η μεγάλη πτώση της καμπύλης θανάτων (με κόκκινο) σε άτομα άνω των 80 ετών που είχαν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου στη Βρετανία, Guardian

«Οι θάνατοι στις ηλικίες άνω των 70 ετών μειώνονται τώρα γρηγορότερα από ό,τι σε μικρότερες ηλικίες. Επίσης παρατηρήθηκε απότομη μείωση των εστιών στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων», εξηγεί στον Guardian καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου του Κέιμπριτζ.

Διευκρινίζεται ότι από τις 10 Ιανουαρίου περισσότερο από το ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...