258
Τα ποσοστά εμβολιασμού στη Δανία είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη | Ritzau Scanpix/Philip Davali via REUTERS/File Photo

Αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την Covid-19 στη Δανία από τις 10 Σεπτεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2021, 15:53
Τα ποσοστά εμβολιασμού στη Δανία είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη
|Ritzau Scanpix/Philip Davali via REUTERS/File Photo

Αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την Covid-19 στη Δανία από τις 10 Σεπτεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2021, 15:53

Η Δανία πρόκειται να άρει όλους τους περιορισμούς για την πανδημία από τις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς η Covid-19 «δεν αποτελεί πλέον κρίσιμης σημασίας απειλή για την κοινωνία».

Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, τονίζουν οι Αρχές, που επισημαίνουν ότι αυτό οφείλεται στα επίπεδα-ρεκόρ του εμβολιασμού. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η επιδημία στη χώρα δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς και ότι η κυβέρνηση θα δράσει με ταχύτητα αν απειληθεί και πάλι η ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.

Η Δανία είναι τρίτη στην Ευρώπη σε ποσοστό πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, με 71% έναντι 80% της Μάλτας και 73% της Πορτογαλίας. Ο εβδομαδιαίος κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 167 στο εκατομμύριο, ελαφρά υψηλότερος από τον μέσο όρο της ΕΕ (149), αλλά πολύ μικρότερος από άλλων χωρών όπως η Βρετανία (492 περιστατικά).

Πέρυσι τον Μάρτιο, στο ξέσπασμα της πανδημίας, η Δανία έγινε μία από τις πρώτες χώρες που προχώρησαν στην επιβολή lockdown, όπως σημειώνει ο Guardian, κλείνοντας τα σχολεία και τις μη αναγκαίες επιχειρήσεις. Ακολούθησε μια περίοδος χαλάρωσης και επανεισαγωγής των μέτρων, ανάλογα με τις συνθήκες.

Η Δανία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που εισήγαγαν το «διαβατήριο κορονοϊού» από τις 21 Απριλίου 2021. Από εκείνη την ημέρα, εστιατόρια, μπαρ, στάδια, γυμναστήρια και κομμωτήρια είναι ανοιχτά για τους πλήρως εμβολιασμένους ή με αρνητικό τεστ 72 ωρών ή τους πρόσφατα νοσήσαντες. Από την 1η Αυγούστου ήρθησαν κάποιοι από αυτούς τους περιορισμούς.

Το «διαβατήριο κορονοϊού» θα εξακολουθήσει να απαιτείται και μετά τη 10η Σεπτεμβρίου  στα νάιτ κλαμπ και σε εκδηλώσεις όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες. Τουλάχιστον ως τα τέλη Οκτωβρίου θα παραμείνουν σε ισχύ περιορισμοί για τους ταξιδιώτες προς τη Δανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...