209
Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ως «Κλεοπάτρα» | ΙΜDB

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν τον τάφο της Κλεοπάτρας

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 22:15
Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ως «Κλεοπάτρα»
|ΙΜDB

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν τον τάφο της Κλεοπάτρας

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 22:15

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη: αυτή του τάφου του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, οι οποίοι πέθαναν περίπου το 30 π.Χ.

Όπως ισχυρίζονται μάλιστα, μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας τους, γνωρίζουν πού να σκάψουν και ελπίζουν να αποκαλύψουν τον τάφο «πολύ σύντομα».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το σημείο που αναπαύονται βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής αρχαιολόγος Ζάχι Χαουάς: «Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε που πρέπει να σκάψουμε».

Η περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια

Ο θάνατος της Κλεοπάτρας καλύπτεται από μυστήριο. Το μόνο σίγουρο είναι πως μια μέρα, στα 39 της χρόνια, βρέθηκε νεκρή, ντυμένη με τα βασιλικά της ενδύματα.

Η μια εκδοχή είναι ότι δαγκώθηκε από μια επικίνδυνη οχιά που της είχε σταλεί ως δώρο από την Ρώμη και η δεύτερη την θέλει να αυτοκτόνησε.

Υπενθυμίζεται ότι η θυελλώδης σχέση του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας μεταφέρθηκε το 1963 και στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές το ζευγάρι Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...