318
Τεστ κορονοϊού σε τουρίστες που εισέρχονται οδικώς στη χώρα μας από τον Προμαχώνα | Intime

Αιδηψός: Σκέψεις για υποχρεωτική επιστροφή των σέρβων τουριστών στη χώρα τους

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 18:46
Τεστ κορονοϊού σε τουρίστες που εισέρχονται οδικώς στη χώρα μας από τον Προμαχώνα
|Intime

Αιδηψός: Σκέψεις για υποχρεωτική επιστροφή των σέρβων τουριστών στη χώρα τους

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 18:46

Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να ζητήσει από τους σέρβους τουρίστες σε Αιδηψό και Πευκί να επιστρέψουν στη χώρα τους, λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η τηλεόραση του Mega.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, επικρατεί αναστάτωση στη Βόρεια Εύβοια αλλά και τη Λαμία, μετά τη διάγνωση δύο νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ζευγάρι τουριστών από τη Σερβία. Από τη στιγμή που τα τεστ βγήκαν θετικά, σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο Λαμίας, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και την Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, που ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού και κυρίως του εντοπισμού του οδηγού ταξί που τους μετέφερε.

Συνολικά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Mega, 85 τεστ έκανε χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Αιδηψό.

Πότε κλείνουν τα σύνορα

Το σημείο που θα κρίνει τις εξελίξεις είναι όταν οι θετικοί στην Covid-19 ξεπεράσουν το 5 τοις χιλίοις, δηλαδή στους 1.000 τουρίστες οι 5 να είναι θετικοί.

Ο Δημήτρης Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, δηλώνει την Πέμπτη ότι «αν είναι μεγαλύτερο από 5 στα 1000 τότε είναι πιθανό να κλείσουμε τα σύνορα».

Πονοκέφαλος τα πανηγύρια

Στοίχημα για την κυβέρνηση είναι και η διαχείριση των πανηγυριών. Και αυτό γιατί τα πανηγύρια προσελκύουν και πολλούς τουρίστες που σε εύθυμη διάθεση είναι αμφίβολο αν θα τηρήσουν τα μέτρα.

«Ολα μπορούμε να τα κάνουμε, τα πάντα, χρειάζεται λίγη κοινή λογική, και σε ένα πανηγύρι μπορεί μια παρέα που κάθεται σε ένα τραπέζι και τώρα έχουμε αυξήσει τον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι οι οποίοι είναι όλοι μαζί να σηκωθούν οι άνθρωποι να χορέψουν το χορό τους και να ξανακατέβουν δεν χρειάζεται να πάνε χίλια άτομα πάνω στην πίστα αυτό είναι γελοίο κατ’ αρχάς», δηλώνει ο κ. Σύψας.

Σήμερα, Πέμπτη, παρουσιάστηκε ένα νέο σύστημα τηλεματικής που θα τοποθετηθεί μόνο στα χερσαία σύνορα για το σκανάρισμα των κρουσμάτων και τις ειδικές φόρμες που συμπληρώνουν οι τουρίστες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...