2170
Στο σκοτάδι για πολλές ώρες τα βόρεια προάστια της Αττικής - εδώ η περιοχή του Διονύσου | Nick Paleologos / SOOC

Αγώνας δρόμου (και blame game) για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστια

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 08:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/02/2021, 11:14
Στο σκοτάδι για πολλές ώρες τα βόρεια προάστια της Αττικής - εδώ η περιοχή του Διονύσου
|Nick Paleologos / SOOC

Αγώνας δρόμου (και blame game) για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστια

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 08:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/02/2021, 11:14

Ποιος φταίει που εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των βoρείων προαστίων της Αττικής έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω βαρυχειμωνιάς; Ο χιονιάς με τον οποίο έπληξε η «Μήδεια» την περιοχή της πρωτεύουσας ήταν επικών διαστάσεων, κάτι που δεν έχουν δει γενιές και γενιές, αλλά μόνο ως έναν βαθμό μπορεί να αιτιολογήσει την καταστροφή εν έτει 2021. Και οι διαχρονικές αδυναμίες των υποδομών των δικτύων στην Ελλάδα μπορούν να είναι μια δικαιολογία —εναέρια καλώδια που κόβονται από τα δέντρα που πέφτουν από το χιόνι. Όμως το ζήτημα δεν μπορεί παρά να αγγίζει και την αδυναμία Κράτους και Αυτοδιοίκησης να εγγυηθούν τα στοιχειώδη.

Παντού γίνονται αυτά. Στο Τέξας ως και τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, αλλά εδώ όλοι διαβεβαίωναν για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού καθώς και αυτού της Περιφέρειας Αττικής. Και όμως, μόλις πριν τρεις εβδομάδες το Κίνημα Αλλαγής, δια στόματος Γιώργου Καμίνη, ρωτούσε στη Βουλή για το Σχέδιο Βορέας και την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και έπαιρνε μια μάλλον ασαφή (αν όχι ανησυχητική) απάντηση.

Αυτό είναι το πολιτικό σκέλος του προβλήματος για το οποίο και η κυβέρνηση θα υποστεί την αναπόφευκτη φθορά: δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, πολλά από αυτά επί 48 ώρες, δεν είναι μικρό ζήτημα. «Η μεγάλη μας έγνοια είναι η ηλεκτροδότηση όπου γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στην Αττική. Ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει το καλύτερο δυνατό», δήλωνε το πρωί της Τρίτης μετά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζοντας το πρόβλημα.

«Μέσα στη μέρα» υποσχέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ότι θα λυθούν τα περισσότερα προβλήματα. Από την πλευρά του ο Αναστάσιος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, περιέγραψε ένα πρόβλημα που δεν έχουμε δει ποτέ άλλετε, με προβλήματα σε όλη τη χώρα και με το να πέφτει «ένα δέντρο κάθε δύο λεπτά», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μάνος είπε ότι θα δοθούν προτεραιότητες, για περιοχές που μετρούν πολλές ώρες χωρίς ρεύμα, όπως πχ ο Διόνυσος Αττικής.

Μιλώντας μετά από έκτακτη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Αλλά ήδη ξεκίνησε το blame game. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατηγόρησε, μιλώντας στην ΕΡΤ1, την ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ ότι δεν συμμετείχε στις συσκέψεις εν όψει της κακοκαιρίας. O κ. Πατούλης έσπευσε να δείξει ότι θέλει να βγει από το κάδρο των ευθυνών, μολονότι η Περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι της είναι υπεύθυνοι τόσο για τα δέντρα όσο και για τους ανοικτούς (ή κλειστούς εν προκειμένω) δρόμους.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, δηλαδή περιοχών που επλήγησαν, έσπευσε να αναδείξει, με ανάρτησή του στο Twitter, την αντικειμενική δυσκολία της επιχείρησης αποκατάστασης των βλαβών.

Πάντως η κυβέρνηση δεν απέφυγε την κριτική από την αντιπολίτευση που έσπευσε να αναζητήσει πολιτικό κεφάλαιο στις δυσκολίες.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση-θεατή της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα» και μεταξύ άλλων παρατήρησε πως «εκ του αποτελέσματος, η κυβέρνηση απέδειξε πως η προτεραιότητά της είναι η απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η αύξηση των τιμολογίων, ίσως γιατί έτσι διευκολύνεται η ιδιωτικοποίησή του. Ο ΔΕΔΔΗΕ της κυβέρνησης των “αρίστων”, υποφέρει σήμερα από έλλειψη προσωπικού και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών του, αδυνατεί να διορθώσει τις βλάβες στον αναγκαίο χρόνο. Παράλληλα, αποδεικνύεται η αδυναμία συντονισμού για τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας. Απέναντι στην αγωνία του κόσμου βλέπουμε και πάλι την επικοινωνία», σχολίασε.

«Στα λόγια η κυβέρνηση ήταν πανέτοιμη. Στην πράξη, όμως, χρεωκόπησε. Στάθηκε για μια ακόμη φορά αδύναμη και ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες», ανέφεραν από το Κίνημα Αλλαγής, επικρίνοντας τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επειδή «επί δύο μέρες παρακολουθούσε τα προβλήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει».

Σύσκεψη υπό τον Χαρδαλιά

Στο επιχειρησιακό σκέλος, η επίσημη γραμμή ενημέρωσης ανέφερε πως η Πολιτική Προστασία «βρίσκεται επί ποδός» για την αποκατάσταση των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που προέκυψαν σε περιοχές της χώρας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια». Μάλιστα νωρίς το πρωί, 7:45, έγινε νέα τεχνική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον κ. Χαρδαλιά, με συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, του Διευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη καθώς και του κ. Μάνου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιου Τόσιου.

Σκοπός της σύσκεψης; Η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, σε συνέχεια της ενεργοποίησης Πολιτικής Προστασίας και Στρατού για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης. Στη σύσκεψη θα λάβουν, επίσης, μέρος ο γενικός διευθυντής συντονισμού της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον κ. Χαρδαλιά, κατόπιν εντολής της κυβέρνησης, συνεργεία του Στρατού, καθώς και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Λαμία και τη Λάρισα, ξεκίνησαν το έργο της αποκατάστασης του μεγάλου προβλήματος της ηλεκτροδότησης στην Αττική, όπου 29 (!) γειτονιές βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

Σε κάθε περίπτωση, Στρατός και Πυροσβεστική σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις έδιναν ολονύχτια μάχη για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα συνεργεία, ώστε το πρόβλημα να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

Δεδομένων των δυσχερέστατων συνθηκών που επικρατούν και της άμεσης ανάγκης για αποκατάσταση των βλαβών, η Πολιτική Προστασία ζήτησε τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα, κινητοποιώντας δέκα συνεργεία του Στρατού.

Επιπλέον, με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη προστέθηκαν στις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος που επιχειρούσαν ήδη, πέντε συνεργεία της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και πέντε συνεργεία από την 6η, 7η και 8η ΕΜΑΚ.

Ενεργοποιήθηκαν επίσης πέντε συνεργεία του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) του ΠΣ, ενώ κατόπιν σχετικού αιτήματος από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής διέθεσαν μηχανήματα έργου για την υποβοήθηση του έργου αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Η αποστολή των δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν είναι να κόψουν τα δέντρα και να ανοίξουν τους δρόμους ώστε τα συνεργεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης να φτάσουν στον προορισμό τους.

Για το σκοπό αυτό, από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ δόθηκαν ακριβή στοιχεία και λίστα με τα σημεία που είναι οι βλάβες ώστε τα συνεργεία να εργαστούν όλη νύχτα με στόχο να επιδιορθωθούν οι βλάβες το συντομότερο.

Άνοιξε η Εθνική Οδός

Λόγω ύφεσης των καιρικών φαινομένων από ώρα 04:00 της Τετάρτης (17 Φεβ.) δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από τη Γέφυρα Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Σημειώνεται ότι από την Βοιωτία και πάνω η κυκλοφορία στην εθνική οδό διεξαγόταν κανονικά.

ΟΑΣΑ: Μετά τις 7 π.μ. τα δρομολόγια των λεωφορείων

Μετά τις 7 το πρωί επρόκειτο να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων -σε όσα το επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν- αφού λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν σε όλη την Αττική ήταν αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Προτεραιότητα δόθηκε στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων.

Από χθες ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, προσπαθούν ώστε να αποκατασταθεί, εκεί που το επιτρέψουν οι συνθήκες, η σημερινή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ, εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

Ωστόσο μέχρι και χθες αργά το βράδυ τα δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούσαν πολύ δύσκολη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

Επίσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και σήμερα να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία και ταυτόχρονα να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό. Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και χθες, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Τέλος, κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο του.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Διονύσου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου στην περιοχή.

Ποια σχολεία μένουν κλειστά και ποια ανοιχτά

Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων, στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ωστόσο κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στους περισσότερους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης μετά την υποχώρηση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με εξαίρεση τους δήμους Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης, όπου κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνουν κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια. Στον δήμο Δέλτα, το κουδούνι θα «χτυπήσει» με μία μικρή καθυστέρηση.

Τα συνεργεία των δήμων τα τελευταία 24ωρα καθάρισαν τις σχολικές αυλές από το χιόνι και τα μαθήματα θα γίνουν και πάλι διά ζώσης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς όπως επίσης και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, γνωστοποίησε πως για τα σημερινά μαθήματα δεν θα λαμβάνονταν ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ο κάθε δήμος θα αποφάσιζε ξεχωριστά αξιολογώντας την κατάσταση.

Έτσι, με ανακοινώσεις τους, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης- Συκεών, Πυλαίας- Χορτιάτη, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου, Χαλκηδόνος, Θέρμης και Θερμαϊκού γνωστοποίησαν πως τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά διά ζώσης μετά τον καθαρισμό των σχολικών αυλών και με λειτουργία της θέρμανσης ώστε να είναι έτοιμες οι σχολικές αίθουσες να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Από την πλευρά τους, οι δήμοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία λόγω παγετού καθώς -όπως τονίζεται- οι αποφάσεις πάρθηκαν με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Θα λειτουργήσουν, όμως, κανονικά οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τόσο στο Ωραιόκαστρο, στον Λαγκαδά και στον δήμο Βόλβης για την εξυπηρέτηση των γονιών.

Στον δήμο Δέλτα, το κουδούνι θα «χτυπήσει» με μια μικρή καθυστέρηση. Στις 9 το πρωί θα λειτουργήσουν διά ζώσης τα σχολεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τις πρωινές ώρες λαμβάνοντας υπόψιν και τη διεξαγωγή των μαθημάτων με ανοιχτά παράθυρα λόγω covid.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δήμους της κεντρικής Μακεδονίας, στις Σέρρες θα ανοίξουν τα σχολεία με μία ώρα καθυστέρηση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Στις 9 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σε όλα τα δημοτικά και γυμνάσια, ενώ την ίδια ώρα θα λειτουργήσουν και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Σερρών.

Αντίθετα, κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί των δήμων Νάουσας και Βέροιας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κλειστά θα μείνουν επίσης τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη έως και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης που υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός.

Όπως αναφέρει η απόφαση της ΠΕ Κεφαλονιάς- Ιθάκης, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στα νησιά μας τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με της μετεωρολογικές προβλέψεις, σε συνδυασμό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται (ανοιχτά παράθυρα, αερισμός των αιθουσών κ.λπ.).

Επίσης κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι σχολικές μονάδες στους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Σαμοθράκης καθώς και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Κω, όπως επίσης οι δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης τα σχολεία όλων βαθμίδων και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά στο δήμο Κιλκίς, στους δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας και Πέλλας , στους δήμους Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού και στον δήμο Κατερίνης στην Πιερία, στους δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας στην Ημαθία, στον δήμο Φλώρινας, Εορδαίας, Γρεβενών και Κοζάνης. Στο Νομό Λάρισας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες στο δήμο Φαρσάλων και Τυρνάβου .

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στο δήμο Τρικκαίων, Καρδίτσας, Παλαμά και Μουζακίου και στην Μαγνησία στο δήμο Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού καθώς και οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Λαμιέων και Χαλκιδέων. Στην Πελοπόννησο κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ηλείας ενώ στα νησιά βόρειου ανατολικού Αιγαίου, στην Χίο και την Σάμο. Στην Κρήτη κλειστές θα είναι οι σχολικές μονάδες σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Πάγωσε η Δικαιοσύνη

Ανεστάλη και την Τετάρτη η λειτουργία των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της στην Περιφέρεια της Αττικής, εκτός αυτοφώρων κακουργημάτων και πλημμελημάτων και υποθέσεων που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα, ύστερα από απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News