Tα σχόλια της Αννας Βαγενά προκάλεσαν αρχικά την αντίδραση μίας γυναίκας - στελέχους της ΝΔ - «Ποια είσαι και πώς βρέθηκες εδώ;» της απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Αγριος τσακωμός στο εντευκτήριο της Βουλής: Aννα Βαγενά εναντίον συνεργατών Σαμαρά

Σκηνές απείρου κάλλους και οξύτατη αντιπαράθεση με εμφυλιοπολεμικές αναφορές με αφορμή την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη συζήτηση για την Προανακριτική της Novartis
Protagon Team

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στο βήμα της Ολομέλειας όταν στο εντευκτήριο της Βουλής ξέσπασε οξύ φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά και συνεργάτες  του πρώην Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για το επεισόδιο, η κυρία Βαγενά καθόταν σε καναπέ του εντευκτηρίου και σχολίαζε την ομιλία του κ. Σαμαρά.

Στο άκουσμα όμως όσων έλεγε σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, κάποιοι αντέδρασαν και γρήγορα ο διάλογος που ακολούθησε, εξελίχθηκε σε άγριο καβγά.

Σύμφωνα με το protothema.gr, αρχικά στην κυρία Βαγενά απευθύνθηκε μία γυναίκα -στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας-  η οποία της ζήτησε τον λόγο για τα σχόλιά της κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Η απάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε επίσης έντονο τόνο – ανάλογο με αυτόν στα προηγούμενα σχόλιά της για την ομιλία Σαμαρά.

«Εγώ είμαι βουλευτής και έχω κάθε δικαίωμα να είμαι εδώ και να σχολιάζω», φέρεται να είπε η Αννα Βαγενά, που στη συνέχεια αναρωτήθηκε ποια ήταν η κυρία και με ποια ιδιότητα βρισκόταν στο εντευκτήριο ώστε να της απευθύνει τον λόγο.

Μία κάπως διαφορετική εκδοχή του επεισοδίου παρουσίασε η φιλοκυβερνητική «Αυγή», κάνοντας λόγο για «τραμπούκους» που επιτέθηκαν στην Αννα Βαγενά και τον συνάδελφό της Δημήτρη Γάκη, με φρασελογία που παρέπεμπε σε εμφυλιοπολεμική ρητορική.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η «Αυγή», αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κάποιοι -που δήλωσαν συνεργάτες του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού- πλησίασαν την κυρία Βαγενά και τον κ. Γάκη για να τους ζητήσουν τον λόγο, αποκαλώντας τους «κατσαπλιάδες». Στον τσακωμό που ακολούθησε, φώναζαν στους βουλευτές πως «θα τους ξαναφυτέψουν έτσι όπως τους φύτεψαν στο Γράμμο και στο Βίτσι» και ότι «θα τους σφάξουν με κονσερβοκούτι» και τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση της φρουράς της Βουλής για να λήξει το επεισόδιο.