261
Το Νοσοκομείο Αγρινίου | Intime

Αγρίνιο: Ερευνα για το αυξημένο ποσοστό θανάτων στη ΜΕΘ COVID

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 18:52
Το Νοσοκομείο Αγρινίου
|Intime

Αγρίνιο: Ερευνα για το αυξημένο ποσοστό θανάτων στη ΜΕΘ COVID

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 18:52

Οι τακτικοί έλεγχοι που διενεργούνται από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ σε νοσοκομεία όλης της χώρας έδειξαν αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, ανέφερε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Τονίζει, ωστόσο, η ΥΠΕ ότι το ποσοστό αυτό «σε καμία περίπτωση δεν είναι 100%, όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα».

Στο ανακοινωθέν της ΥΠΕ επισημαίνεται ότι το ζήτημα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η ΥΠΕ κλιμακίου υπό τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από τον διοικητή του ΓΝ Αγρινίου, Ανδρέα Τσώλη, οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Από τον διοικητή του νοσοκομείου, σύμφωνα πάντα με την 6η ΥΠΕ, ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

– Γιατί το Γ.Ν. Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του υπουργείου Υγείας;

– Εθεσε το ζήτημα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;

– Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Η ΥΠΕ προσθέτει ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο το οποίο του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

«Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...