851
Υπό το βλέμμα του Νίκου Παππά, ο Παύλος Πολάκης αγορεύει στη Βουλή - απευθυνόμενος στον Αδωνι Γεωργιάδη | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Πολάκης θυμήθηκε τον Παττακό και τον Βελουχιώτη, ο Γεωργιάδης τους κατσαπλιάδες

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 22:16
Υπό το βλέμμα του Νίκου Παππά, ο Παύλος Πολάκης αγορεύει στη Βουλή - απευθυνόμενος στον Αδωνι Γεωργιάδη
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Πολάκης θυμήθηκε τον Παττακό και τον Βελουχιώτη, ο Γεωργιάδης τους κατσαπλιάδες

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 22:16

Ηταν μια μονομαχία που την περιμέναμε: Παύλος Πολάκης από τη μία, Αδωνις Γεωργιάδης από την άλλη –μια προσωπική αντιπαράθεση που κρατάει χρόνια και επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis.

Οπως αναμενόταν η αντιπαράθεση είχε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες –η τιμολόγηση των φαρμάκων και η φαρμακευτική δαπάνη, το ΚΕΕΛΠΝΟ και η επιχείρηση ελέγχου εισαγγελικών ερευνών, η σκευωρία της Novartis– ήταν ο καμβάς του καβγά ανάμεσα στον αψύ χανιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην αν. υπουργό Υγείας) και τον υπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών. Ωστόσο το παρελθόν ήταν και πάλι εδώ. Και όχι μόνο οι αναφορές για τον Ανδρέα Παπανδρέου –«σήκω Ανδρέα για να δεις, Λοβέρδο και Αδωνι μαζί», σχολίασε σκωπτικά ο κ. Πολάκης, αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης. Η αντιπαράθεση έφτασε στον Εμφύλιο και στην χούντα, με χαρακτηρισμούς για «κατσαπλιάδες» κλπ.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε για απύθμενο θράσος την ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, μετά από όσα παραδέχεται η ίδια η Novartis στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις ΗΠΑ. «Τολμάτε μετά από αυτή την απόφαση να μιλάτε ακόμη για σκευωρία» είπε και σχολίασε δήλωση εμπλεκομένων ότι παραιτήθηκαν από την ασυλία τους για να διακριβωθεί η αλήθεια. «Ξέρετε ότι η απιστία που είναι αυταπόδεικτη, έχει παραγραφεί. Συνεπώς τέτοιες μαγκιές, να τις πουλάτε αλλού κύριε Γεωργιάδη», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε δε, τον κ. Γεωργιάδη ότι όταν ήταν υπ. Υγείας (επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά) είχε διαπράξει απιστία σε βάρος του Δημοσίου, με την τιμολόγηση φαρμάκων όπως το Lucentis που τιμολογήθηκε 350 ευρώ περισσότερο από την τιμή που συνιστούσε ο ΕΟΦ. «Προφανώς δεν τα έκανες αυτά για την ψυχή της μάνας σου! Ούτε τα έκανες αυτές για να καλύψεις ασθενείς. Επί των ημερών σου ψάχνανε οι καρκινοπαθείς χημειοθεραπείες στα κοινωνικά φαρμακεία!», ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης και αναφέρθηκε και στον Ανδρέα Λοβέρδο του ΚΙΝΑΛ (και πρώην υπουργού Υγείας) υποστηρίζοντας ότι και με τις δικές του αποφάσεις, «προφυλάχθηκε» η Novartis. Οσο για το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατήγγειλε ότι για την περίοδο 2009-2014 αγνοούνται 90 εκατομμύρια ευρώ, ότι έδρασε συμμορία με πολιτικό προϊστάμενο και καθοδηγητή τον κ. Γεωργιάδη.

Αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί του κ. Πολάκη είναι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι. Αυτό που είχε ενδιαφέρον είναι όταν ο κ. Πολάκης θυμήθηκε τον Εμφύλιο, τον Αρη Βελουχιώτη και τους άλλους ήρωες της Αριστεράς (μιλάμε βέβαια για τον ίδιο κ. Πολάκη που είναι κολλητός και συγκυβέρνησε επί τέσσερα χρόνια με τον Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ).

«Δεν είμαστε ίδιοι. Εσείς είστε η παράταξη του σκληρού μετεμφυλιακού κράτους, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, του πραγματικού παρακράτους που δολοφόνησε Πέτρουλα, Λαμπράκη, Τεμπονέρα. Εμείς είμαστε η παράταξη της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των εργαζομένων, της νεολαίας, της αγροτιάς, των επιστημόνων που παλεύουν με τον ιδρώτα τους να ανέβουν, και όχι με τη μίζα. Εμείς δεν θαυμάζουμε τον Παττακό, θαυμάζουμε τον Βελουχιώτη», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση Γεωργιάδη

«Απιστία διέπραξε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη μη έκδοση Δελτίου Τιμών το 2015. Η κυρία Τουλουπάκη ήταν εκείνη που κράτησε στο συρτάρι της το φάκελο μέχρι να παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία της απιστίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης και ανέφερε ότι το Lucentis τιμολογήθηκε από τον υπουργό που τον διαδέχθηκε. Επίσης, είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε άλλαξε τον τρόπο τιμολόγησης του Lucentis και ουδέποτε μείωσε την τιμή του. «Αν λοιπόν είναι απιστία η δική μας τιμολόγηση του ενός έτους, εσείς έχετε τέσσερα χρόνια που διαπράττατε απιστία! Και όχι παραγραφείσα! Και άρα και εσύ για την ψυχή της μάνας σου την άφησες την τιμή, κλέφτη Πολάκη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι ουδέποτε έρευνα έδειξε τρύπα 90 εκατομμυρίων ευρώ και γι΄αυτό η Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει τον κ. Πολάκη για όσα λέει αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Κάλεσε επίσης τον κ. Πολάκη να ρωτήσει τη (βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπ. Υγείας επί ΠΑΣΟΚ) Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που ήταν υπεύθυνη στο ΚΕΕΛΠΝΟ, «πού πήγαν τα λεφτά».

Τέλος, σχολιάζοντας αναφορά του κ. Πολάκη για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis, τον κ. Φρουζή, ότι του βρήκαν τροφοδότη λογαριασμό, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Επειδή δεν είναι σωστό σε αυτή την αίθουσα να κατηγορούνται αθώοι, ο κ. Φρουζής έχει κριθεί αθώος από ελληνικό δικαστήριο, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, επειδή δεν του βρέθηκαν λεφτά σε λογαριασμούς του».

«Εμείς δεν θαυμάζουμε ούτε τον Παττακό ούτε τον Βελουχιώτη. Εμείς θαυμάζουμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία! Δεν είμαστε με τους κατσαπλιάδες κύριε Πολάκη!», είπε ο κ. Γεωργιάδης, εμφανιζόμενος ως εκφραστής και υπερασπιστής της αστικής Δημοκρατίας – σε αντίθεση με τον αντίπαλό του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όμως, επέμεινε ότι οι έλεγχοι έχουν διαπιστώσει αποκλίσεις ανάμεσα στα υπολογισθέντα και στα πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Ποιος είναι ο ψεύτης βρε που δεν ντρέπεσαι!» είπε ο Παύλος Πολάκης και επέμεινε ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ έδρασε «συμμορία» με τη συμμετοχή συνεργατών του κ. Γεωργιάδη. Για την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Πολάκης απάντησε πως είναι εκείνη που ακύρωσε 8 εκατομμύρια εμβόλια που είχε παραγγείλει ο Αβραμόπουλος, «του οποίου Αβραμόπουλου τον λογαριασμό, δεν πήρε ο Αγγελής από το FBI».

«Ο τρόπος τιμολόγησης του Lucentis έμεινε ο ίδιος επί ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Γεωργιάδης και κατήγγειλε ότι έλεγχος στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε από ομάδα, που μέλος της ορίστηκε από την Ελένη Τουλουπάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...