176
|

Αγονος ο διαγωνισμός για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 16:35

Αγονος ο διαγωνισμός για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 16:35

Αγονος κηρύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», συνεπεία και των δηλώσεων Τσίπρα στη ΔΕΘ σχετικά με την ανάληψη του ελέγχου του νοσοκομείου από το ελληνικό κράτος.

Στη διεκδίκηση του «Ντυνάν» είχαν μπει δύο ξένα επενδυτικά funds, ο αμερικανικός επενδυτικός οργανισμός με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Farallon Capital και το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Αμπου Ντάμπι Μubadala Investment Company. Αμφότερα όμως δεν κατέθεσαν τελικά προσφορές.

Μετά το άνοιγμα των προσφορών επικρατέστερος επενδυτής προέβαλε το Ιδρυμα Ωνάση, σε συνέχεια της απόφασής του να αγοράσει το νοσοκομείο και να το δωρίσει στο Δημόσιο προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΥ.

Το έδαφος είχε προετοιμάσει κατάλληλα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κάτι που δεν είχε μείνει απαρατήρητο από τον διεθνή οικονομικό Τύπο. Ενδεικτικό ήταν το δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο γινόταν λόγος για «απροσδόκητο χτύπημα σε πιθανούς επενδυτές» από τον Αλέξη Τσίπρα με την ανακοίνωση ότι «το ελληνικό κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας, παρότι είναι σε διαδικασία πώλησης μέσω διεθνούς διαγωνισμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...