356
Oι μάσκες κατέβηκαν -στιγμιαία- είπαν ο δήμαρχος Αμυνταίου και οι αντιπεριφερειάρχης | YouTube

Αγιασμός στο Αμύνταιο: Δυσκολεύονται να αποδοκιμάσουν τον ευέξαπτο αρχιμανδρίτη

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2021, 15:28
Oι μάσκες κατέβηκαν -στιγμιαία- είπαν ο δήμαρχος Αμυνταίου και οι αντιπεριφερειάρχης
|YouTube

Αγιασμός στο Αμύνταιο: Δυσκολεύονται να αποδοκιμάσουν τον ευέξαπτο αρχιμανδρίτη

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2021, 15:28

Με έκδηλο εκνευρισμό και δασκαλίστικο ύφος, ο αρχιμανδρίτης που κλήθηκε να τελέσει τον αγιασμό στο ΓΕΛ Αμυνταίου, έψεξε (εδώ) τη λυκειάρχη που τόλμησε να του ζητήσει να φορέσει μάσκα πριν εισέλθει στις σχολικές αίθουσες. Ο αρχιμανδρίτης ήταν έξαλλος και από την προτροπή της εκπαιδευτικού προς τους μαθητές να μην αφαιρέσουν τις προστατευτικές μάσκες κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού και ξεσπάθωσε: «Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας…».

Κληθείσα να σχολιάσει τη συμπεριφορά αυτή του αρχιμανδρίτη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αφού σημείωσε ότι οι κανόνες που ισχύουν στο σχολείο, ισχύουν για όλους, μίλησε για μεμονωμένο περιστατικό, που αναμένει να αποδοκιμαστεί και να καταδικαστεί πλήρως από την επίσημη Εκκλησία.

Η αποδοκιμασία αυτή όμως δεν ήρθε ποτέ, τουλάχιστον σε επίπεδο Μητρόπολης. «Επρεπε και η διευθύντρια να προσέξει και ο ιερέας να προσέξει… Εγώ ό,τι εντολή παίρνω από την Ιερά Σύνοδο τις διαβιβάζω στους ιερείς μας. Να κάνουν τα εμβόλια, να φορούν μάσκες να κρατούν αποστάσεις και να προσέχουν τη νόσο του κορνοϊού», αρκέστηκε να πει ο μητροπολίτης Φλωρινας Θεόκλητος.

Ο δήμαρχος Αμυνταίου και  αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας πάντως (αμφότεροι παρόντες στον επεισοδιακό αγιασμό), κατέβασαν τις μάσκες για να φιλήσουν τον σταυρό.

Το χρησιμοποίησε άλλωστε και ως ισχυρό «επιχείρημα» ο αρχιμανδρίτης για να μαλώσει την λυκειάρχη: «Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν το παράδειγμα και κατέβασαν τη μάσκα και μιλάτε; Ντροπή σας…».

Για «προσωπική επιλογή» έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές: «Θεωρώ -είπε-  ότι όταν θα ασπαστώ τον σταυρό ή αν είναι η μητέρα μου ή κάτι που για εμένα σύμφωνα και με βάση τις αρχές μου έχει μια αξία και αξίζει το σεβασμό έστω στιγμιαία κατεβάζω τη μάσκα και τον ασπάζομαι».

«Μην πάμε και στο άλλο άκρο δηλαδή. Γίνονται πανηγύρια, γίνονται εκδηλώσεις το βλέπουμε στα δελτία σας σε καθημερινή βάση… Στα δέκατα του δευτερολέπτου, γιατί πραγματικά μιλάμε για δέκατα του δευτερολέπτου, και το προσκύνημα και το δικό μου και του κυρίου αντιπεριφερειάρχη, δε νομίζω ότι αποτελούν κακό παράδειγμα. Αν είδατε και στο χαιρετισμό μου έκανα έκκληση στα παιδιά να εμβολιαστούν», δηλωσε από την πλευρά του δήμαρχος Αμύνταιου Ανθιμος Μπιτάκης.

Για την επιιμονή του αρχιμανδρίτη να μπει στις αίθουσες του ΓΕΛ αγνοώντας τα μέτρα, δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...