380
Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League όπως προέκυψαν από την κλήρωση | Reuters

Αγγλικός εμφύλιος και μάχη Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 13:31
Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League όπως προέκυψαν από την κλήρωση
|Reuters

Αγγλικός εμφύλιος και μάχη Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 13:31

Εναν αγγλικό εμφύλιο, μια «ρεβάνς» του τελικού του 1996 και ένα ντέρμπι του ωραίου ποδοσφαίρου έβγαλε η κληρωτίδα των προημιτελικών του Champions League το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Τότεναμ, που στους «16» απέκλεισε την Ντόρτμουντ, θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία διέλυσε τη Σάλκε.

Η Γιουβέντους θα βρει στον δρόμο της τον Αγιαξ, με τον οποίο είχαν παίξει στον τελικό της Ρώμης το 1996 –στο τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Κυρίας. Ο Αγιαξ απέκλεισε με εμφατικό τρόπο (εδώ) στους «16» τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήταν και εκείνη που είχε αποκλείσει πέρυσι –με ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι στο τέλος της παράτασης (εδώ) του δεύτερου ημιτελικού– τη Γιουβέντους.

Μαρκ Οβερμαρς, τεχνικός διευθυντής του Αγιαξ και Πάβελ Νέτβεντ, αντιπρόεδρος της Γιουβέντους, ανταλλάσσουν χειραψία μπροστά από το τρόπαιο μετά την κλήρωση (Reuters)

Το πιο εντυπωσιακό ζευγάρι είναι αναμφίβολα αυτό της Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι με την αναγεννημένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ.

Μπαρτσελόνα και Γιουνάιτεντ συνέθεσαν το ζευγάρι του τελικού του Champions League το 2009 και το 2011 όπου και τις δύο φορές είχαν αναδειχτεί νικητές οι Καταλανοί (2-0 στην Ρώμη και 3-1 στο Λονδίνο). Η τελευταία φορά που κοντραρίστηκαν Μπαρτσελόνα και Γιουνάιτεντ σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν στα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2007-08, τότε που οι Μπέμπηδες είχαν αποκλείσει την Μπαρτσελόνα (0-0 το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη, 1-0 στη ρεβάνς με γκολ του Πολ Σκόουλς) και είχαν προκριθεί στον τελικό της Μόσχας.

Το τέταρτο ζευγάρι είναι αυτό μεταξύ της περυσινής φιναλίστ Λίβερπουλ και της Πόρτο.

Τα πρώτα παιχνίδια για τα προημιτελικά είναι προγραμματισμένα για τις 9-10 Απριλίου ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 16-17 Απριλίου.

Κατά την κλήρωση της Παρασκευής ορίστηκαν και οι ημιτελικοί: Η νικήτρια του ζευγαριού Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του Αγιαξ – Γιουβέντους, ενώ η νικήτρια του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Λίβερπουλ – Πόρτο.

Αργότερα διεξήχθη και η κλήρωση για τα προημιτελικά του Europa League που έχει κάποιο ελληνικό ενδιαφέρον.

Η Αρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου θα αντιμετωπίσει τη Νάπολι, η Μπενφίκα του Ανδρέα Σάμαρη και του Οδυσσέα Βλαχοδήμου θα αντιμετωπίσει τη Φρανκφούρτη, η Βιγιαρεάλ τη Βαλένθια και η Σλάβια Πράγας την Τσέλσι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...