289
|

Aγανάκτησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη: Καταντήσαμε σεκιούριτι του ΑΠΘ!

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 09:36

Aγανάκτησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη: Καταντήσαμε σεκιούριτι του ΑΠΘ!

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 09:36

Ο τραγέλαφος με τα κορονοπάρτι και η γενικότερη κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται, με τους αστυνομικούς που καλούνται να… περιφρουρήσουν τον χώρο να εκφράζουν ανοικτά πια τη δυσαρέσκειά τους για τον άχαρο ρόλο που τους ανατίθεται.

Οπως μετέδωσε το Μega, το βράδυ της Τρίτης υπήρξε ένταση έξω από το ΑΠΘ, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών κινήθηκε προς τη μονάδα της ΕΛ.ΑΣ. που βρισκόταν στο σημείο, ζητώντας να αποχωρήσει.

Οταν τελικά έφυγαν οι αστυνομικοί, αφού πρώτα κατέσχεσαν τσάντες με ποτά (που προορίζονταν προφανώς για κάποιο πάρτι), οι νεαροί μπήκαν στον χώρο του Ιδρύματος.

Η «καθημερινότητα» αυτή στο ΑΠΘ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., με τον αντιπρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστο Συμεωνίδη, να περιγράφει την κατάσταση με επτά λέξεις: «Η Αστυνομία έχει καταντήσει σεκιούριτι του ΑΠΘ».

«Εχουμε κουραστεί να το λέμε, οι πρώτοι που πρέπει να αναλάβουν ευθύνες είναι η πανεπιστημιακή κοινότητα. Είμαστε οι τελευταίοι που θα ασχοληθούμε», τόνισε σε δηλώσεις του στο MEGA, με αφορμή όσα είπε για την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

H Αστυνομία ενημερώνεται αρκετές ώρες πριν ξεκινήσουν, καθώς η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης παρατηρεί κινητικότητα στους χώρους από τις 18.00 και μετά. Στην αρχή είναι λίγα άτομα, αλλά μετά τις 11 το βράδυ συρρέουν εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την πόλη. Από τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. επιλέγει να μην επέμβει, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πρυτανικές αρχές είναι να βάλουν εμπόδια σε όσα σημεία μπορούν, για να μην περνούν τουλάχιστον αυτοκίνητα – ανάμεσά τους και φορτηγά που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών προς κατανάλωση στα πάρτι, είχε περιγράψει ο πρύτανης.

Η  Αστυνομία «δεν είναι για να κυκλοφορεί γύρω από το ΑΠΘ», επέμεινε ο κ. Συμεωνίδης, για να προσθέσει: «Kαλούμαστε να καλύψουμε τις αδυναμίες άλλων θεσμικών φορέων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...