396
|

Αυτός είναι ο ιερέας που προφυλακίστηκε για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης στο κατηχητικό

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 15:20

Αυτός είναι ο ιερέας που προφυλακίστηκε για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης στο κατηχητικό

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 15:20

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 37χρονου ιερέα –καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του– που συνελήφθη (εδώ) στις 20 Ιανουαρίου στα Κάτω Πατήσια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου κοριτσιού στο κατηχητικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Στέφανο Βερλέκη του Ηρακλή και της Μαυρικίας, γεννηθέντα στις 20/4/1985 στην Αρτα, ο οποίος –υπενθυμίζεται– πήρε τον δρόμο για τη φυλακή μετά την απολογία του.

Ο 37χρονος είχε ρόλο πνευματικού του 16χρονου –σήμερα– κοριτσιού και καθώς είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του, ασέλγησε σε βάρος του πολλές φορές, ακόμη και μέσα στην εκκλησία. Κάθε φορά που απομόνωνε το κορίτσι μετά το κατηχητικό, φέρεται να του έλεγε: «Στο πρόσωπό μου θα βλέπεις τον πατέρα σου και τον δάσκαλό σου» και αφού το έβαζε να εξομολογηθεί, το βίαζε.

Η 16χρονη δεν ήταν το μόνο θύμα του ιερέα και εξετάζονται και άλλες καταγγελίες σε βάρος του.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων (προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας) μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, διευκρινίζεται, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων, ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, με την επισήμανση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 12:00 ώρα της 1-3-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...