341
Νίκος Παπαθανάσης και Αδωνις Γεωργιάδης τσεκάρουν το 1 με 1,5 μέτρο απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα | Facebook

Αυτοψία και… δοκιμές Αδωνι με ασπίδα προσώπου σε καφέ – εστιατόρια στην Καλλιθέα

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 17:37
Νίκος Παπαθανάσης και Αδωνις Γεωργιάδης τσεκάρουν το 1 με 1,5 μέτρο απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα
|Facebook

Αυτοψία και… δοκιμές Αδωνι με ασπίδα προσώπου σε καφέ – εστιατόρια στην Καλλιθέα

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 17:37

Αυτοψία στην Καλλιθέα σε εστιατόρια και καφέ για τον νέο τρόπο λειτουργίας τους από την 1η Ιουνίου έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση.

Φορώντας προστατευτική ασπίδα προσώπου και μάσκα, αντίστοιχα, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Παπαθανάσης τσέκαραν προτεινόμενες αποστάσεις και άλλους κανόνες ασφαλείας για τη «νέα εποχή» στην εστίαση, εν όψει της ανακοίνωσης του συνολικού σχεδίου του υπουργείου εντός των προσεχών ημερών.

Στην προσπάθεια μας με τον Νίκος Παπαθανάσης – Nikos Papathanasis να εισηγηθούμε τους κανόνες λειτουργίας των…

Geplaatst door Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis op Woensdag 6 mei 2020

Συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργο Καββαθά και τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο, ο υπουργός και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, επισκέφθηκαν διάφορους χώρους εστίασης με σκοπό να διερευνήσουν επί του πεδίου την εφαρμογή των νέων κανόνων λειτουργίας τους που θα τεθούν σε ισχύ από τον επόμενο μήνα.

Στόχος του υπουργείου είναι να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος το 80% της δυναμικότητας που είχαν πριν από την επιδημία.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται όλες οι δυνατότητες επέκτασής τους, τόσο στους ημιυπαίθριους χώρους, όσο και στο πεζοδρόμιο ή/και το οδόστρωμα.

Σκοπός της επίσκεψης Γεωργιάδη στην Καλλιθέα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ήταν να μελετηθούν οι κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν έτσι ώστε να δοθεί η μέγιστη δυναμική χωρητικότητας στους χώρους εστίασης, προκειμένου να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα με την εντολή του Πρωθυπουργού.

Η προσπάθεια εστιάζεται στο να δοθεί όσο περισσότερος ζωτικός χώρος, όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και στο εσωτερικό τους, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τον φυσικό φωτισμό και αερισμό και τη λειτουργία του ως ημιυπαιθρίου χώρου και χωρίς κλιματισμό, όπως διευκρινίζεται.

Οσον αφορά τον εξωτερικό χώρο, εκτιμάται ότι η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων δύναται να γίνει, με ιδιαίτερη προσοχή στη δυνατότητα απρόσκοπτης διέλευσης ατόμων με αναπηρία, πεζών και συμπολιτών μας με καροτσάκια, όχι μόνο στο πεζοδρόμιο και άλλους δημόσιους χώρους, αλλά και στο οδόστρωμα.

Λειτουργία επιχειρήσεων του επισιτισμού με χρήση οδοστρώματος για τραπεζοκαθίσματα μπορούμε να δούμε, με πολύ καλά αποτελέσματα, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, υπογραμμίζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η εστίαση είναι πυλώνας της οικονομίας, αφορά το 30% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη με κρατική εντολή και είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...