516
Ο Κώστας Γκελαούζος τερματίζει στο Καλλιμάρμαρο | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Πρώτος με μεγάλο ρεκόρ ο Κώστας Γκελαούζος

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2021, 13:13
Ο Κώστας Γκελαούζος τερματίζει στο Καλλιμάρμαρο
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Πρώτος με μεγάλο ρεκόρ ο Κώστας Γκελαούζος

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2021, 13:13

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο μεγάλος νικητής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και με χρόνο 2:16.49 έσπασε το ρεκόρ διαδρομής για έλληνα δρομέα, που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με 2:17.56.

Δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας με χρόνο 2:22.33, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσόλης με 02:24.05.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο 38χρονος Χριστόφορος Μερούσης, ο οποίος τερμάτισε σε 2:29.58.

«Πέρασα το πρώτο μισό της διαδρομής γρήγορα και έμεινα στη συνέχεια δυνατός και πίστεψα στη νίκη. Χαίρομαι που προσέφερα στον κόσμο τόσο στη διαδρομή όσο και στο στάδιο αυτό το ρεκόρ. Μου έδωσε κίνητρο. Αφιερώνω τη νίκη μου στον συναθλητή μου Παναγώτη Καραΐσκο που πριν από λίγες μέρες νόσησε από κορωνοϊό», δήλωσε ο Γκελαούζος.

Ο Παναγιώτης Μπουρίκας, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά ανεβαίνω στο βάθρο.Ο κόσμος μου έδωσε ενέργεια ώστε να πετύχω μια καλή επίδοση. Το 2019 είχα κάνε χρόνο 2:41:19 το 2019 και η σημερινή επίδοση μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια».

Από την πλευρά του, ο τρίτος στη σημερινή κούρσα, Χαράλαμπος Πιτσώλης, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον αγώνα. Είχε καλές καιρικές συνθήκες και βγήκανε χρόνοι. Κατέβασα κατά πολύ το ατομικό μου ρεκόρ και είμαι πολύ χαρούμενος Ο κόσμος σε ολόκληρη τη διαδρομή μας βοήθησε πολύ».

Τον νικητή του Μαραθωνίου συνεχάρη και ο Πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter:

«Ο Κώστας Γκελαούζος έχοντας, μόλις, κάνει νέο ρεκόρ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αφιερώνει τη νίκη του στον συναθλητή του που παλεύει με τον κορωνοϊό. Μία μοναδική επίδοση, ένα σπουδαίο μήνυμα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις γυναίκες πρώτη η Πριβιλέτζιο

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο κέρδισε τον μαραθώνιο γυναικών τερματίζοντας σε χρόνο 2:41.30 μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στο Καλλιμάρμαρο.

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο τερματίζει πρώτη στο Καλλιμάρμαρο

Παρέμεινε έτσι το ρεκόρ διαδρομής της Μαρίας Πολύζου (2:39.10 από το 1997), η οποία περίμενε στον τερματισμό την νικήτρια και την αγκάλιασε.

Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου τερμάτισε σε χρόνο 2:48.12, και τρίτη η Βασιλική Κωνσταντοπούλου με 2:51.32.

«Πάρα πολύ όμορφη εμπειρία, απόλαυσα τον αγώνα, απόλαυσα τη διαδρομή. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενη για την επίδοσή μου και για το γεγονός πως σημείωσα την πρώτη μου νίκη στην αυθεντική διαδρομή. Ετρεξα περισσότερο με την αίσθηση και λιγότερο κοιτάζοντας το ρολόι και το χρόνο μου», δήλωσε η νικήτρια.

Από την πλευρά της, η Ασημακοπούλου, ανέφερε: «Δεν ήταν η ημέρα μου, είναι από αυτές που κάθε γυναίκα απεύχεται να της τύχει όταν έχει να αγωνιστεί. Μου έτυχε εμένα, προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα, πέτυχα ατομικό ρεκόρ και με όλα αυτά τα δεδομένα είμαι χαρούμενη. Είχα τρέξει πάλι στην κλασική διαδρομή το 2019. Τώρα θα ξεκουραστώ».

Η «πρωτάρα» στην απόσταση Κωνσταντινοπούλου είπε: «Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που τρέχω σε Μαραθώνιο. Δεν έχω τρέξει ποτέ άλλοτε, δεν το είχα σκεφτεί πως θα το έκανα. Μου προέκυψε όμως ένα πρόβλημα υγείας, και τότε αποφάσισα να ασχοληθώ με τον Μαραθώνιο. Ο πρώτος μου αγώνας ήταν ο σημερινός, σε αυτή την ιστορική διαδρομή, τερμάτισα τρίτη, είμαι πολύ χαρούμενη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...