Ποιοι και πότε μπορούν να υπαχθούν στη βελτιωμένη 120άρα ρύθμιση | Τwitter
Επικαιρότητα

Αυτές είναι όλες οι αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων – σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου

Εντός της εβομάδας ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εως 30 Σεπτεμβρίου η υπαγωγή στη ρύθμιση
Protagon Team

Σε ισχύ τέθηκαν οι αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων όπως προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη στη ρύθμιση με βάση τις νέες βελτιωμένες διατάξεις αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός της εβδομάδος, ενώ η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση εκπνέει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Με την απόφαση διευκρινίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει ως ημερομηνία ένταξης στη ρύθμιση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και όχι την ημερομηνία που οριστικοποιείται το τελικό ύψος της οφειλής και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Συγκεκριμένα θα ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών η 30η Σεπτεμβρίου για περίπου 1,5 εκατομμύριο οφειλέτες που χρωστούν περίπου 35 δισ. ευρώ. Και σε δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιείται η ολοκλήρωση με την οριστικοποίηση του ποσού.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση και δεν θα δοθεί παράταση στην ημερομηνία υποβολής αίτησης για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών, ενώ μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου θα επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς. Για όσους δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους θα ενεργοποιηθούν 1η Οκτωβρίου μέτρα αναγκαστικής είσπραξης από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.