880
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας | INTIMEnews

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε συριζοποίηση του Συντάγματος

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 12:28
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
|INTIMEnews

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε συριζοποίηση του Συντάγματος

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 12:28

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα, σε μία σειρά από καίριους τομείς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τις προτάσεις του κόμματός του για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία κυβέρνηση σκανδάλων και οι πολίτες το συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο, υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, υπό το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών του.

H Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιτρέψει κανέναν αναθεωρητικό λαϊκισμό που θα βλάπτει τη Δημοκρατία μας, ξεκαθάρισε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης, σε μία ακόμη φράση που ξεσήκωσε το χειροκρότημα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε συριζοποίηση του Συντάγματος», διεμήνυσε σε αυστηρό τόνο (δείτε κάτω το βίντεο της ομιλίας του στην ΚΟ) .

Ζωνταντά η ομιλία μου στην Κ.Ο. του Κόμματος.

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Dinsdag 6 november 2018

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε θλιβερό να ζητεί η κυβέρνηση τη συναίνεση των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου την ώρα που επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ κατά κάθε πολιτικού αντιπάλου μέσω ευτελισμένων εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών, και πολιτική ύβρη να εισηγείται τη διεύρυνση του θεσμού των δημοψηφισμάτων, όταν η ίδια η κυβέρνηση Τσίπρα ευτέλισε το θεσμό αυτό το 2015.

Αποτελεί, συνέχισε, προσβολή της νοημοσύνης μας να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ νέο τρόπο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για να μην διαταράσσεται η κοινοβουλευτική συνέχεια όταν το αξιοποίησε το 2014 και υποκρισία, εκείνοι που τις μονές μέρες ζητούν τη στήριξη της Εκκλησίας, τις ζυγές να την απαξιώνουν με μία αναθεώρηση των σχέσεων με το κράτος.

Χαρακτήρισε τέλος, αστείο να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για μόνιμο δημόσιο έλεγχο της ενέργειας, όταν διαπραγματεύεται την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Συνολικά, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά αντιδραστικό και αναχρονιστικό μονοπάτι προς ένα συνταγματικό τέλμα που θα οδηγήσει τη χώρα ακόμη πιο πίσω. Θέλει να «συριζοποιήσει» το Σύνταγμα, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε.

Όπως παρατήρησε, η κυβερνητική πρόταση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, περιλαμβάνει μία σειρά από κούφιους βερμπαλισμούς και μόλις μία ουσιαστική αλλαγή την οποία έχει ζητήσει ο ίδιος προσωπικά εδώ και χρόνια: το άρθρο περί ευθύνης υπουργών. «Όταν έκανα την πρόταση αυτή προ δωδεκαετίας, το κόμμα του κ. Τσίπρα σφύριζε αδιάφορα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο αρχηγός της ΝΔ, δεν περιλαμβάνει τίποτε για τη δημόσια διοίκηση, την αξιολόγηση και την αξιοκρατία, για την εκπαίδευση, για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και των επενδύσεων, για την ανάγκη να θωρακισθεί η ανεξαρτησία και να απονέμεται ταχύτερα η δικαιοσύνη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η χώρα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα, γι’ αυτό και έχει προτείνει να υπερψηφιστούν τώρα όλα τα άρθρα που θα τεθούν προς αναθεώρηση, ώστε στην επόμενη Βουλή να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ριζικής Αναθεώρησης του Συντάγματος, αφού εκφραστούν οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές.

Τέλος, στην αναφορά του στην οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί εξόδου από τα μνημόνια, η  Ελλάδα συνεχίζει σήμερα να μην έχει ανάπτυξη, να μην προσελκύει επενδύσεις, να υπερφορολογεί τους πολίτες, να επιβαρύνει εργαζόμενους και εργοδότες με τις εισφορές.

Ο κ. Τσίπρας, τόνισε, έχει βάλει τη χώρα σε διαρκές μνημόνιο και η κυβέρνηση παίζει ένα παιχνίδι επιδομάτων. Τα επιδόματα, όμως, δεν φτάνουν, η χώρα φτωχαίνει.

Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στο ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών: Η κοινωνία παρακολουθεί άφωνη ξεκαθαρίσματα μεταξύ νονών της νύχτας, μια κοινωνία παραδομένη στην ανασφάλεια, ενώ τα πανεπιστήμια μας είναι ο καθρέφτης μιας χώρας που βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή και η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να τα προστατεύσει, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η πρόταση της ΝΔ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος κινείται στους ακόλουθους άξονες:

  • Εξασφάλιση σταθερού εκλογικού κύκλου και πλήρη αποσύνδεση της πρόκλησης εθνικών εκλογών από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  • Εκσυγχρονισμό του κράτους με αυξημένες εγγυήσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και της κακονομίας.
  • Ενίσχυση της αυτονομίας, του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης,
  • Θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και της ταχύτερης απονομής της.
  • Θεσμοθέτηση διατάξεων που ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας με την εξασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού και επενδυτικού περιβάλλοντος.
  • Ενίσχυση της αυτονομίας των δημοσίων πανεπιστημίων και ίδρυση ιδιωτικών.
  • Καθιέρωση ουσιαστικής αξιολόγησης και αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης.

Με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του Συντάγματος, η Πειραιώς κατηγορεί  την κυβέρνηση ότι «εργαλειοποιεί την αναθεώρηση για να αποκρύψει την πολιτική της αποσύνθεση και την παρακμή στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα».

Όπως υπογραμμίζεται, «αν πραγματικά ενδιαφερόταν για μια ευρεία, τολμηρή και συναινετική αναθεώρηση δεν θα την έφερνε στη Βουλή σε προεκλογικό χρόνο, όπου εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε οι πολιτικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Πολλώ δε μάλλον όταν την ίδια ώρα προβαίνει διαρκώς σε διχαστικές κινήσεις που υπονομεύουν την κορυφαία αυτή διαδικασία».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «ακυρώνει το στόχο για μια ευρεία και τολμηρή αναθεώρηση, επειδή αρνείται την πρόταση της να κριθούν αναθεωρητέα όλα τα βασικά άρθρα που εισηγούνται τα κόμματα όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης και το λόγο για την κατεύθυνση των αλλαγών να τον έχουν οι πολίτες με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές».

Το μόνο που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγουν οι πηγές της Πειραιώς, είναι να φέρει το Σύνταγμα της χώρας στα μέτρα του και να επιβάλει ακόμη και στον καταστατικό χάρτη της χώρας τις δικές του ιδεοληψίες και αυταπάτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...