188
Ανδρας με μάσκα στην κεντρική πλατεία της Βιέννης (φωτογραφία αρχείου) | Shuttestock

Αυστρία: Τέλος η καραντίνα για τους θετικούς στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2022, 16:14
Ανδρας με μάσκα στην κεντρική πλατεία της Βιέννης (φωτογραφία αρχείου)
|Shuttestock

Αυστρία: Τέλος η καραντίνα για τους θετικούς στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2022, 16:14

Καταργείται από τη Δευτέρα η υποχρεωτική απομόνωση όσων βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό Αυστρία. Η καραντίνα αντικαθίσταται από την υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας τύπου FFP-2. Μάλιστα, όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και μπορεί να τηρήσει απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από άλλα άτομα, η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

Η προσέλευση στην εργασία, παρά το θετικό τεστ, επιτρέπεται μόνο σε επαγγέλματα όπου μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις και να χρησιμοποιηθεί μάσκα, ενώ τα μολυσμένα άτομα μπορούν να επισκέπτονται υπαίθρια εστιατόρια ή ανοιχτές πισίνες, αλλά απαγορεύεται ρητά η αφαίρεση της μάσκας για την κατανάλωση φαγητού ή ποτού.

Η είσοδος μολυσμένου ατόμου απαγορεύεται, αντιθέτως, στα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τους παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γιοχάνες Ράουχ, η απόφαση χαλάρωσης των μέτρων ελήφθη υπό το βάρος των ψυχολογικών και των κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας.

«Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν αυξηθεί παγκοσμίως. Είμαστε όμως καλά προετοιμασμένοι για μια νέα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας, η οποία δεν μπορεί να τελειώσει μόνο με τα τεστ, μόνο με τα εμβόλια και μόνο με την απομόνωση», δήλωσε ο κ. Ράουχ και διευκρίνισε ότι παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση αναφοράς των θετικών τεστ, προκειμένου να ελέγχεται η εξέλιξη της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News