156
Η νέα καγκελάριος κάνει δηλώσεις μετά την ορκωμοσία | REUTERS

Αυστρία: Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση στον απόηχο του σκανδάλου «Ιμπιζα»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 16:22
Η νέα καγκελάριος κάνει δηλώσεις μετά την ορκωμοσία
|REUTERS

Αυστρία: Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση στον απόηχο του σκανδάλου «Ιμπιζα»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 16:22

Με επικεφαλής την 69χρονη έως τώρα πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου Μπριγκίτε Μπίρλαϊν, ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Αυστρίας, τη Δευτέρα. Πρόκειται για την πρώτη καγκελάριο στην ιστορία της χώρας.

Ορκίζοντας τη νέα κυβέρνηση, ο αυστριακός πρόεδρος Βαν ντερ Μπέλεν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα εκπροσωπήσει επάξια την Αυστρία και υπογράμμισε ότι «οικοδομώντας στην αισιοδοξία και στην από κοινού συζήτηση, θα τα καταφέρουμε».

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση τεχνοκρατών, στην οποία συμμετέχουν έξι γυναίκες και έξι άνδρες, κυρίως ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι, θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετά τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την συνταγματική επιτροπή της αυστριακής Βουλής.

Οι εκλογές θα γίνουν δύο χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο, λόγω του περιβόητου «σκανδάλου Ιμπιζα», με την κυκλοφορία του επίμαχου βίντεο όπου ο πρώην αντικαγκελάριος και αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, τάζει δημόσια έργα σε ρωσίδα ανιψιά ολιγάρχη με αντάλλαγμα τη χρηματοδότηση του κόμματός του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...